Vikten av att göra backup på dina bilder

Har du som rutin att ta backup på de bilder som du absolut inte vill förlora? Om inte så behöver du läsa det här inlägget.

Backup är en så otroligt viktig sak men också något som många helt glömmer bort. Det brukar vara först när man råkat ut för att en hårddisk har kraschat som man faktiskt tar tag i det.⁠

Själv var jag med om detta för många år sedan vilket har resulterat i att jag inte har några bilder kvar från de år då mitt fotointresse startade vilket är supertråkigt.

Det är superviktigt att förvara sina bilder på minst två ställen och gärna på två helt olika geografiska platser.


Jag vill verkligen trycka på att det är superviktigt att förvara de digitala bilderna på minst två ställen.⁠ Och dessa två ställen ska gärna vara på två olika geografiska platser. Varför då?

En hårddisk kan ju utöver att krascha även råka ut för brand eller stöld och har du då dina två hårddiskar på samma ställe så riskerar du att förlora allt på samma gång även om du varit duktig och tagit en backup.

För dig som bokat gravidfotografering hos mig

För att underlätta för dig som är kund hos mig skickar jag alltid bilderna både digitalt så att du kan ladda ner dem till din dator och på ett usb-minne (när man valt minst 10 bilder).

På så sätt skapar jag automatiskt en backup åt mina kunder utan att de ens behövt tänka på det. Bra va!?⁠ Men som sagt, ta gärna själv en extra backup på dina mest värdefulla bilder t.ex. genom att ladda upp dem i en molntjänst som Dropbox.

Boka din fotografering här: GRAVID, NYFÖDD, GRAVID STUDIO, BEBIS

Liknande inlägg