|

Så kan ni förbereda er inför er nyföddfotografering

Under en nyföddfotografering hos mig är det alltid bebisen som styr. Är hen vaken fotar vi lite vakna bilder, sover hen kan det bli lite mer poserat osv. Men det finns några saker ni som föräldrar kan göra redan innan ni kommer till mig för att vi ska ha de bästa förutsättningarna och en trött bebis.

Undvik att mata en tid innan ni kommer. Det vet du kanske själv att efter maten brukar man bli lite trött. Denna matkoma vill vi utnyttja och därför får du möjlighet att mata din bebis på plats i studion när ni kommer innan vi kör igång med fotograferingen. Så det är jättebra om er bebis är lite hungrig då.

Försök hålla er bebis vaken genom att prata med hen eller kanske bada hen. Sen somnar de flesta bebisar i bilen vad man än gör men det är helt okej.

Försök hålla bebis vaken nån timme innan fotograferingen. Även om nyfödda bebisar sover väldigt mycket kan de ha längre vakenperioder. För att er bebis ska vara lite extra trött när ni kommer är det därför bra om hen inte sovit i flera timmar då det är större risk att hen är vaken en längre period. Försök därför hålla er bebis vaken genom att prata med hen eller kanske bada hen. Sen somnar de flesta bebisar i bilen vad man än gör men det är helt okej.

Ta gärna med en napp. Jag har full förståelse för att alla föräldrar inte vill använda napp eller att bebisen inte tar nappen när hen blir erbjuden. Men ta gärna med en napp i vilket fall ändå eftersom det kan vara ett bra hjälpmedel under fotograferingen om er bebis blir lite orolig.

Klä er bebis i lösa kläder som inte lämnar tryckmärken på huden och är enkla att ta av. Vi vill störa er lilla så lite som det bara går, undvik därför klädesplagg som behöver dras över huvudet. Ett löst omlott-plagg funkar jättebra.

Slutligen vill jag att ni ska veta att jag förstår att bebisar är bebisar och att allt inte alltid går som planerat. Så bli inte stressade om er bebis sovit precis innan fotograferingen, åt innan ni åkte hemifrån eller om ni glömde nappen. Det är ingen fara och det kommer att bli fantastiska bilder oavsett.

Är du nyfiken på att veta mer om en nyföddfotografering? Kika in här och skicka in en förfrågan så svarar jag mer än gärna på era funderingar.

Liknande inlägg