Nyföddfotografering i Göteborg

Investera i en nyföddsession

Är det en liten bebis påväg? De där första dagarna efter förlossningen kommer att gå fort, så liten och så sömnig kommer er bebis aldrig att vara mer. Tänk er att ni kan fånga det på bild, den fridfulla sömnen och de små grimaserna, och minnas allt det där som man känner som ny förälder. Jag vill erbjuda er en mysig nyföddfotografering och en stund där ni kan ta det lugnt medan jag skapar vackra bilder av er sötnos.

Säkerheten hos er nyfödda bebis är viktigast för mig och jag har därför utbildat mig i nyföddfotografering och håller mig ständigt uppdaterad inom ämnet. Allt för att ni ska känna er helt trygga med att komma hit till mig.

Vem?

Du som vill ha en avslappnad stund med gott fika och gillar lite mörkare nyföddbilder med härliga skuggor.

Var?

Du är välkommen till min hemmastudio i Guldheden, Göteborg.

När?

För att få de mysiga sovande och hopkrupna bilder vill vi fotografera din bebis när hen är 5–14 dagar gammal.

Hur?

Jag fotograferar din bebis naken på min beanbag och använder släta filtar i dovare toner.

Vad kan jag ge dig?

Kul att du hittat hit! Jag är en kattälskande tjej som älskar en mängd olika former av hantverk. Detta tar jag med mig i mitt skapande av unika bilder till dig, med alltifrån handstickade nyföddmössor till egensydda klänningar. Jag har en förkärlek för naturliga material och färger vilket jag hoppas att kanske du också har.

Jag passar er lite extra bra om ni vill ha:

 • Unika bilder på ert lilla mirakel
 • En specialiserad och utbildad nyföddfotograf
 • En fotografering där säkerheten kommer först
 • En lugn stund för dig att slappna av
 • Filtar och rekvisita i dovare toner
 • Härliga skuggor som lyfter fram dragen hos din bebis
 • Personligt urvalsgalleri inom en vecka

”Som mamma kände jag mig trygg att låta min bebis hanteras av Linda. Hon hade förberett allt riktigt bra och har stort tålamod och blir inte stressad av att det sker en olycka eller två. Kan verkligen rekommendera Linda!” – Hannah

Behind the scenes från nyföddfotografering på bebis som poseras

Boka din nyföddfotografering

Längst ner på denna sida hittar du ett formulär för bokningsförfrågan. För att kunna erbjuda dig bästa service inför, under och efter din nyföddfotografering gör jag bara ett begränsat antal fotograferingar varje månad. Jag bokar in max 1 fotografering i veckan. Därför är det viktigt att du hör av dig redan under graviditeten för att ha störst möjlighet att få en tid. Snarast möjligt återkommer jag med ett förslag på datum. Detta blir en preliminär tid ca 7 dagar efter ditt BF och det enda du behöver tänka på sen är att kontakta mig när ni andats ut lite efter förlossningen så att vi kan se om vi behöver justera datumet.

När du har bekräftat preliminär dag för din nyföddfotografering skickar jag en faktura på fotograferingsavgiften. Vid bokning av mitt stora paket skickar jag en bokningsfaktura på 1000 kr, vilket dras av från slutfakturan som betalas efter fotograferingen.

Under fotograferingen

En nyföddfotografering är något utöver det vanliga. Den tar 2–3 timmar och innehåller allt ifrån mys och amning till fotografering och nerkissade filtar, inget konstigt alls. Det finns gott om tid för dig att ta det lugnt medan jag tar hand om din bebis. Jag bjuder alltid på något gott hembakat så du kommer att få en riktigt god och mysig fikastund.

I god tid innan din nyföddfotografering får du en hel del information om hur en fotografering går till samt en liten checklista på saker som kan vara bra att ta med och vad du kan tänka på innan. Jag vill att du ska känna dig så förberedd som möjligt så att du känner dig helt lugn inför fotograferingen.

Efter fotograferingen

Ca en vecka efter din nyföddfotografering får du tillgång till ett privat webbalbum med ditt urval där du i lugn och ro kan markera dina favoritbilder.

Jag erbjuder dig även att köpa till högkvalitativa utskrifter på tjockt lyxigt Fine Art papper. För visst är det väl en trevlig tanke att bilderna blir något mer än bara en mapp på datorn? Kanske en tavla på väggen eller några mindre foton i en fotobok.

Efter att du valt dina favoriter får du din slutfaktura och när den är betald får du dina digitala bilder fullt bearbetade via en nedladdningslänk som skickas till din e-post. I samband med detta beställs eventuella fine-art printar.

Behind the scenes på the bum-up-pose

”Linda fotade min då 9 dagar lilla flicka. Hon hanterade henne otroligt bra, fick henne lugn och somna om då hon vaknade upp under tidens gång. Jättefina bilder fick vi tillbaka.” – Mariah

Så här går det till

När behöver vi boka?
Eftersom jag endast tar emot ett begränsat antal nyföddfotograferingar varje månad så rekommenderar jag att ni hör av er redan under graviditeten, gärna innan vecka 35. Vi preliminärbokar en tid ca 7 dagar efter ditt BF och det enda du behöver tänka på sen är att kontakta mig när ni kommit andats ut lite efter förlossningen så att vi kan se om vi behöver justera datumet.

Hur bokar jag en tid?
Skicka en förfrågan via formuläret längst ner på denna sida så återkommer jag så snart som möjligt med förslag på dag. I samband med bokningen betalar du en bokningsfaktura på 1000 kr, vilket dras av från slutfakturan som betalas efter fotograferingen.

Hur gammal ska min bebis vara?
Jag rekommenderar att din bebis är 5–14 dagar under fotograferingen. Då sover bebisen mycket och är fortfarande väldigt mjuk i kroppen vilket gör att vi kan skapa de där unika sovande bilderna.

Hur lång tid tar en fotografering?
En fotografering tar 2–3 timmar och det finns gott om tid för amning och blöjbyten.

Jag är rädd att min bebis kommer att kissa/bajsa?
Det behöver du inte oroa dig för! Jag fotograferar din bebis naken och det är därför helt naturligt om det sker en olycka på filtarna, jag är van. I många fall räcker det att vi torkar upp lite eller så tar vi en liten paus och byter helt enkelt filt.

Vad behöver jag tänka på innan fotograferingen?
I god tid innan fotograferingen skickar jag över en checklista på vad som kan vara bra att tänka på och vad du ska ha med dig. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt.

Skulle det vara något annat ni funderar över är ni varmt välkomna att kontakta mig.

Utbildad nyföddfotograf
Säkerheten för din nyfödda lilla krabat kommer alltid först hos mig och jag kommer inte att göra något som bebisen inte vill. Jag är utbildad i nyföddposering och håller mig hela tiden uppdaterad med ny kunskap för att du ska känna dig helt trygg med att lämna över ditt mirakel till mig.

Hygien
Du kan vara säker på att filtarna som är i kontakt med din bebis alltid är nytvättade. Jag ser också till att alltid tvätta händerna och använda handsprit innan jag tar emot din bebis.

Sjukdom
Vid eventuell sjukdom hör jag av mig och bokar om din fotografering eftersom även en vanlig förkylning kan bli jobbig för din bebis och jag vill att det ska vara helt säkert för er att komma hit.

Du är varmt välkommen till Doktor Forselius backe 15 i Göteborg.
Här bor jag och har min hemmastudio. Du får komma precis som du vill men jag uppmuntrar till mjuka, gosiga kläder då det kommer finnas gott om tid för dig att bara ta det lugnt och känna dig som hemma medan du ser på när jag tar fantastiska bilder på din lilla bebis.

När du kommer hit får du komma in i ett rum som gradvis värms upp till en temperatur som kanske inte är helt optimal för oss vuxna men din nyfödda bebis kommer att älska det, så klä dig svalt. Jag kommer att gå igenom upplägget för fotograferingen och be dig ta av bebisens kläder, lägga om en liten filt och amma hen/ge ersättning.

När din bebis har ätit klart och börjar bli sömnig tar jag över och vaggar hen till sömns i min famn. Nu har du full frihet att smaska på lite hembakt fika, ta en promenad eller bara se på medan jag hanterar din bebis. Behöver jag hjälp med något under fotograferingen kommer jag att säga till.

Jag satsar på att fotografera din bebis på två olika filtar i 2–4 poser och kommer använda mig av lite olika rekvisita som hårband, mössor och wraps. Innan fotograferingen diskuterar vi via mail vad ni har för önskemål kring färger och rekvisita.

Jag ser fram emot att träffa er och skapa vackra bilder!

Urval
Inom en vecka efter fotograferingen får du tillgång till ett privat webbalbum via sidan Pixieset med ditt urval på 15 bilder. Där kan du enkelt välja dina favoriter och köpa till extra bilder om du skulle vilja det. Detta gör du genom att hjärtmarkera dina favoriter. Ytterligare information om hur du väljer bilder får du av mig i samband med att albumet publiceras.

Leverans
Efter att du valt dina bilder skickas en faktura på slutbeloppet och några dagar efter att betalningen har kommit in får du en länk skickad till dig för att hämta hem bilderna. Bilderna levereras i JPG, en webbanpassad (1024×680 px) och en högupplöst version (4288×2848 px) vilket möjliggör förstoringar upp till 40×50 cm i bra kvalité.

Viktigt att tänka på är att använda rätt version på rätt ställe och att du vid egen framkallning använder en tjänst som inte förändrar bilderna. Jag rekommenderar Qpix.se vilka har bra priser och kvalité på sina produkter.

Fine art prints beställs efter att betalningen har registrerats och har en leveranstid på ca 2–3 veckor.

Redigering
Jag lägger ner mycket tid på att ta bort hudflagor, plitor eller andra märken som inte är permanenta hos din lilla bebis för att ni ska få de vackraste bilderna av ert mirakel.

Bilderna får inte beskäras, redigeras eller förändras på något sätt efter levererans, t.ex. får du inte göra bilderna svartvita eller använda Instagram-filter. Däremot är det helt okej med de automatiska beskärningarna som kan ske vid publicering på sociala medier.

Vid publicering på nätet till exempel i sociala medier blir jag jätteglad om du skriver "Foto: Linda Lundquist, www.lindalundquist.se" eller taggar mig på något sätt.

Digitala filer
Jag skulle tycka att det var jättekul om du hörde av dig till mig så att jag får en mer personlig kontakt med dig och jag lämnar mer än gärna ut mer information om priser i samband med det. Nedan ser du ett prisexempel.

Enstaka bild: 550 kr/st
PAKET 5 extra bilder: 2250 kr

Fine Art printar
Jag erbjuder högkvalitativa utskrifter på tjockt lyxigt Fine Art papper. Jag har nämligen förstått att många tycker det är svårt att beställa printar själva eller helt enkelt inte får tiden att räcka till för att göra det. Själv älskar jag tanken på att bilderna blir något mer än bara en mapp på datorn. Kanske en tavla på väggen eller några mindre foton i en fotobok?

PRISER från: 1100 kr

Newborn Love


 • 2–3 timmars fotografering
 • Välj bland olika filtar och rekvisita
 • Webbalbum med bilder för urval, 15 st
 • Inga bilder ingår i paketet.
  Digitala bilder och Fine Art printar köps till separat.


Detta ingår: Konsultation via mail, lån av nyföddrekvisita och filtar, hantering och bearbetning av bilder.


1.495 kr

Newborn Love


 • 2–3 timmars fotografering
 • Välj bland olika filtar och rekvista
 • Webbalbum för översikt av bilderna
 • Hela urvalet 15 st högupplösta digitala bilder
 • 1 st 30×40 cm fine art print (tjockt, lyxigt papper)


Detta ingår: Mail-konversation + designkonsultation, lån av nyföddrekvisita och filtar, hantering och bearbetning av bilder, högupplösta samt webbanpassade versioner av bilderna, fraktkostnad för förstoring.


5.995 kr

Hej! Vad kul att du skrollat hela vägen hit!

Dags att skriva till mig? Jag vill jättegärna veta lite om dig och din partner: vad jobbar ni med, vad tycker ni om att göra eller har ni något annat kul att berätta som gör att jag får en känsla för just er?

Skicka iväg en bokningsförfråga med hjälp av formuläret nedan vettja så hörs vi av så snart som möjligt.

 Ja tack, jag vill gärna stå med på en e-postlista och få tips och erbjudanden max 2 ggr i månaden. Du kan när som helst avregistrera dig från listan.

 Jag godkänner följande: Kontaktinformationen och de personuppgifter du lämnar här kommer att användas till att kontakta dig i det ärende du skriver till mig om. Informationen kommer inte att säljas vidare. Du kan när som helst begära att få uppgifterna raderade.

Instagram

Newborn Love


 • 2–3 timmars fotografering
 • Välj bland olika filtar och rekvisita
 • Webbalbum med bilder för urval, 15 st
 • Inga bilder ingår i paketet. Digitala bilder och Fine Art printar köps till separat.


Detta ingår: Konsultation via mail, lån av nyföddrekvisita och filtar, hantering och bearbetning av bilder.


1.495 kr

Newborn Deluxe


 • 2–3 timmars fotografering
 • Välj bland olika filtar och rekvista
 • Webbalbum för översikt av bilderna
 • 15 st högupplösta JPG-bilder för nedladdning, för att du ska slippa välja bort någon bild från fotograferingen ingår i detta paket hela urvalet
 • 1 st 30×40 cm fine art print (lyxigt papper)


Detta ingår: Mail-konversation + designkonsultation, lån av nyföddrekvisita och filtar, hantering och bearbetning av bilder, högupplösta samt webbanpassade versioner av bilderna, fraktkostnad för förstoring.


5.995 kr

Newborn Love


 • 2–3 timmars fotografering
 • Välj bland olika filtar och rekvisita
 • Webbalbum med bilder för urval, 15 st
 • 5 högupplösta JPG-bilder för nedladdning


Detta ingår: Mail-konversation + designkonsultation, lån av nyföddrekvisita och filtar, hantering och bearbetning av bilder, högupplösta samt webbanpassade versioner av bilderna.


1.495 kr (ord. 4.495 kr)

Newborn Deluxe


 • 2–3 timmars fotografering
 • Välj bland olika filtar och rekvista
 • Webbalbum för översikt av bilderna
 • 15 st högupplösta JPG-bilder för nedladdning, för att du ska slippa välja bort någon bild från fotograferingen ingår i detta paket hela urvalet
 • 1 st 30×40 cm fine art print (lyxigt papper)


Detta ingår: Mail-konversation + designkonsultation, lån av nyföddrekvisita och filtar, hantering och bearbetning av bilder, högupplösta samt webbanpassade versioner av bilderna, fraktkostnad för förstoring.


5.995 kr