|

Vanliga frågor om nyföddfotografering

En nyföddfotografering är verkligen en speciell typ av fotografering och faktiskt en förhållandevis ny genre i Sverige. Jag kan därför tänka mig att du har många funderingar kring hur en nyföddfotografering går till så därför tänkte jag svara på några vanliga frågor som jag brukar få.

När ska man fotografera sin nyfödda?

Jag brukar rekommendera att man fotograferar mellan vecka 1–3 efter förlossningen. Tidigt tänker du. Och ja absolut men under den här tiden sover din nyfödda mycket och djupt, är fortfarande mjuk i kroppen och gillar att ligga hopkurad i de gosiga nyföddposerna.

När behöver man boka?

Eftersom det är en ganska tight tidslucka efter förlossningen (och ni kommer garanterat att ha annat att tänka på då) rekommenderar jag att boka redan under graviditeten så att jag kan garantera er en tid. Eftersom bebis kan välja att komma både tidigt och sent bokar jag in ert BF och så hör ni av er när bebis kommit för att boka in ett exakt datum.

Hur lång tid tar en nyföddfotografering?

En nyföddfotografering är inte en fotografering som bara snabbt klaras av på en timme utan den kräver en hel del tålamod. 2–3 timmar får man räkna med men då finns också gott om tid för amning, gos och att vagga bebis till sömns.

Vad ska man ha på sig?

Jordnära toner passar bra i studion – beige, vitt, creme, brunt, grått, grönt. För pappor rekommenderar jag enfärgad t-shirt eller skjorta. För mammor erbjuder jag ett 10-tal klänningar att låna i studion. Undvik mörka färger.

Vad händer om bebis inte sover?

Ingen fara alls. Många bebisar har en vakenperiod under fotograferingen och då fotograferar vi lite söta grimaser och nyfikna blickar innan sömnen infaller. Jag har ännu aldrig haft en bebis som inte sovit något alls under en fotografering.

Vill du veta mer om en nyföddfotografering klickar du dig in här och skickar in en förfrågan via kontaktformuläret längst ner på sidan så hör jag av mig för ett första samtal.

Är du nyfiken på mer om nyföddfotografering? Kontakta mig här så tar vi ett första samtal. Jag ser fram emot ditt mail! 

Liknande inlägg