NY! Inför din nyföddsession

Välkommen hit!

Yay! Så roligt att ni funderar på att boka en nyföddfotografering med mig! Jag har specialiserat mig på nyfödda sedan början av 2018 och fotograferat över 50 nyfödda små bebisar. I det här häftet hittar du mer information om vad du kan förvänta dig här hos mig, mitt arbetssätt och prislista.

Sociala medier

För att få en större känsla för vem jag är, kika in på min Instagram @fotograflindalundquist. I mina Stories kan du följa min dag, träffa min katt Miso och se lite behind the scenes-glimtar från studion.

På min Facebook-sida Fotograf Linda Lundquist delar jag med mig av fler bilder från fotograferingar.

Bokning

Boka redan under graviditeten så att jag kan hålla luckor i mitt schema runt ert bf, jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg. En nyföddfotografering sker när er bebis är ca 1–2 veckor gammal.

Vid bokning betalas bokningsfakturan på 1500 kr och avtal skrivs under digitalt.

När bebis sen kommit hör ni av er till mig direkt och vi bokar in ett datum när ca 1–2 veckor efter förlossningen.

Studion

Studion hittas i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. Ett mysigt litet rum på 12 kvm som jag fyllt med allt vad som behövs under er nyföddfotografering.

Fotograferingen

Fotograferingen tar 2–3 timmar och startar med att bebis får mat i studion i bara blöjan. Därefter kommer bebis att hanteras av mig under sessionen. Detta för att bebis inte ska flyttas mellan olika varma händer, lukter osv.

Under tiden får ni tid att ta det lugnt med lite kaffe och fika. Vid vissa poser kan jag behöva hjälp att övervaka men då säger jag till.

Rekvisita & färger

När bebis kommit efterfrågas färgönskemål. Vid varje session ingår en eller flera scener i neutrala färger som creme, beige och brunt som matchar bra med andra färger så att bilderna passar bra bredvid varandra på era väggar.

Jag har tyger och rekvisita i följande toner: brunt, beige, creme, mossgrönt, gråblått, gammelrosa, senapsgult och rostrött.

Studion stylas sen i ordning unikt för er bebis med era önskemål i åtanke.

Enkelhet & kvalité

När bebis kommit efterfrågas färgönskemål. Vid varje session ingår en eller flera scener i neutrala färger som creme, beige och brunt som matchar bra med andra färger så att bilderna passar bra bredvid varandra på era väggar.

Jag har tyger och rekvisita i följande toner: brunt, beige, creme, mossgrönt, gråblått, gammelrosa, senapsgult och rostrött.

Studion stylas sen i ordning unikt för er bebis med era önskemål i åtanke.

Det speciella med en nyföddfotografering

Som du kanske har listat ut redan så är en nyföddfotografering inte som vilken fotografering som helst. Den tar lite längre tid, 2–3 timmar brukar det landa på och den största delen av den här tiden går åt till att shusha, amma, linda in bebisen, placera bebisen i olika korgar eller positioner och massa småpill med armar, ben och små fingrar.

Men det mesta av allt det här är inget ni behöver tänka på såklart utan fotograferingen blir en stund för er att bara ta det lugnt. Smaska på lite fika, slösurfa på mobilen eller helt enkelt bara titta på när jag tar hand om er bebis. En välbehövd paus för er som nyblivna föräldrar.

Mitt emellan allt det här knäpper jag ju också såklart ett helt gäng fina foton på er lilla för att ni ska kunna minnas er bebis absolut första utseende.

”Galet duktig fotograf, enkel och trevlig tjej och så fantastiskt lugn och trygg med barnen. Kunde inte önska ett bättre bildresultat! Är såå glad att just hon förevigade mina nyfödda.” – Melissa, tvillingmamma

Steg för steg inför er session

Vid bokning
En preliminär tid ca 7 dagar efter BF bokas in och justeras sedan vid behov efter förlossningen. Ni skriver under mitt avtal online och bokningsavgiften betalas.

Förberedelser
Nu börjar förberedelserna inför er session. För att jag ska få veta lite vad ni har för önskemål kommer ni att få besvara några frågor. Fundera lite på vad ni önskar för färger och rekvisita samt vilken slutprodukt ni skulle vilja ha från fotograferingen.

Efter förlossningen
När bebis har kommit hör ni av er till mig och vi ser över om tiden vi bokat in behöver justeras. Vi stämmer av alla detaljer inför fotograferingen och ni får en checklista som hjälper er att förbereda er.

Dagen för fotografering
Jag skickar ett sms på morgonen med några sista kom ihåg-punkter.

Såhär går själva fotograferingen till

Vid ankomst
Ni välkomnas in till min hemmastudio i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. Där får ni slå er ner i den uppvärmda studion och klä av bebisen ner till blöjan. Inlindad i en mysig filt får bebisen äta sig riktigt mätt.

Personligt stylad session
När ni kommer har jag förberett med filtar och rekvisita utifrån era önskemål samt ett "körschema" med olika korgar, wraps och poser för att sessionen ska flyta på smidigt. Jag har massor av handgjorda pannband och mössor som jag använder mig utav under sessionen.

Fotograferingen
Efter bebisen har ätit tar jag över och påbörjar själva fotograferingen. Allt sker på bebisens villkor och det kan hända att flödet av poser jag förberett behöver justeras under fotograferingens gång. Bebisens trivsel och säkerhet går alltid först.

Gott om tid
En fotografering tar 2–3 timmar och det finns gott om tid för matpauser, blöjbyten och gos. Medan jag fotograferar är ni fria att ta det lugnt, äta något gott och bara se på när jag tar hand om er bebis.

Mest av allt vill jag ge er en avslappnad och mysig upplevelse här hos mig och såklart fantastiska bilder.

Efter fotograferingen

Urvasgalleri
Ca en vecka efter fotograferingen får ni ett mail från mig med min prislista samt en länk till ett privat webbgalleri med ert urval på ca 20 bilder där ni går in och favoritmarkerar vilka bilder ni vill ha.

Leverans & betalning
Ca en vecka efter att slutbetalningen har kommit in kommer du att få ett nytt mail från mig med uppgifter om hur du hämtar hem dina digitala bilder som levereras i två versioner, anpassat för framkallningar och för webben.

Därefter beställs eventuella Fine Art printar som har en leveranstid på ca 2 veckor och album som levereras ca 6 veckor efter beställning. Har du valt ett av mina två större paket ingår ett fint usb-minne som levereras tillsammans med er print.

Vitsippa

 • – 2–3 h fotografering
 • – Lån av filtar, korgar och rekvisita
 • – Personligt stylad session
 • – Välj mellan 20 bilder i ett webbgalleri
 • – 5 digitala bilder med fri användning
 • 5000 kr

Backsippa

 • – 2–3 h fotografering
 • – Lån av filtar, korgar och rekvisita
 • – Personligt stylad session
 • – Välj mellan 20 bilder i ett webbgalleri
 • – 10 digitala bilder
 • – Fine Art print 30×40 cm
 • – Vackert USB-minne med dina 10 bilder
 • 6500 kr

Ros

 • – 2–3 h fotografering
 • – Lån av filtar, korgar och rekvisita
 • – Personligt stylad session
 • – Alla digitala bilder (20 st)
 • – Fine Art print 30×40 cm
 • – Vackert USB-minne med alla bilder
 • 8500 kr

Album – 2500 kr

Endast tillval utöver bildpaketen.

8 uppslag
15–20 bilder

Investera i ett vackert album, personligt designat med omslag i linnecanvas och tjocka exklusiva sidor där dina bilder kommer att presenteras på ett vackert sätt. Få plats med 15–20 bilder på de åtta uppslagen eller välj till extra uppslag för 500 kr/uppslag.

Få bebisens namn och födelsedatum tryckt på omslaget.

Personligt stylad session

Inför er nyföddfotografering får ni gärna berätta för mig om ni har några speciella önskemål kring färger och rekvisita. Därefter stylar jag iordning ett par olika scener samt förbereder med tyger och rekvisita som matchar era önskemål.

En stund att slappna av

Jag förstår att det är mycket nytt de första dagarna efter en förlossning. Jag erbjuder er därför en liten paus på sisådär 3 timmar när ni bara kan ta det lugnt i min varma och mysiga studio medan jag tar hand om er nyfödda. Och fina bilder får ni ju med er också såklart!

Handgjord & unik rekvisita

För att kunna erbjuda unik rekvisita till er nyföddfotografering har jag valt att tillverka mycket själv från återbrukat material. Det finns många söta små pannband, mössor och toppluvor att välja mellan.

Linda bakom kameran

Mitt namn är Linda Lundquist, född 1992 och uppvuxen i Partille. Numera bosatt i centrala Göteborg men drömmer om ett rött hus med vita knutar på landet och en lummig trädgård med gamla krokiga äppleträd. Jag är en extremt djurkär person och har sen ett par år tillbaka delat bostad med en underbar liten kattvarelse vid namn Miso och så min sambo förstås.

Jag kan vara lite knäpp, fuldansar ofta i vardagsrummet till ”Vindarna viskar mitt namn”, blir helt till mig när jag ser söta katter och älskar vaniljglass, japp vanilj är bäst! Men brukar ändå oftast få höra att jag är väldigt lugn som person och det stämmer nog ganska bra.

Precis som så många andra har jag länge kämpat med dåligt självförtroende och dålig självkänsla men för ett år sedan hände något hos mig, jag började drömma, började föreställa mig hur jag kunde skapa min egen framtid precis så som jag ville och jag började tro, tro på att det var möjligt att nå dit. Det är min största drivkraft. Att vara ett levande exempel på att det går och på så sätt kunna inspirera andra att ta steget och våga följa sina egna drömmar!

Utbildning & säkerhet

Säkerheten hos er nyfödda bebis är det absolut viktigaste för mig och jag har därför utbildat genom både workshop och kurser inom nyföddfotografering och håller mig ständigt uppdaterad med ny kunskap så att ni ska kunna känna er helt trygga med att komma hit till mig med ert nya tillskott.

En nyföddfotografering tar 2–3 timmar och mitt fokus är hela tiden på att er bebis ska ha det så bra som möjligt. Allt kommer att ske i er bebis takt och jag kommer aldrig tvinga in hen i någon pose. Det ska vara varmt, mysigt och gosigt för din bebis att fotograferas av mig.

Utbildning & säkerhet

Säkerheten hos er nyfödda bebis är det absolut viktigaste för mig och jag har därför utbildat genom både workshop och kurser inom nyföddfotografering och håller mig ständigt uppdaterad med ny kunskap så att ni ska kunna känna er helt trygga med att komma hit till mig med ert nya tillskott.

En nyföddfotografering tar 2–3 timmar och mitt fokus är hela tiden på att er bebis ska ha det så bra som möjligt. Allt kommer att ske i er bebis takt och jag kommer aldrig tvinga in hen i någon pose. Det ska vara varmt, mysigt och gosigt för din bebis att fotograferas av mig.

Utbildning & säkerhet

Säkerheten hos er nyfödda bebis är det absolut viktigaste för mig och jag har därför utbildat genom både workshop och kurser inom nyföddfotografering och håller mig ständigt uppdaterad med ny kunskap så att ni ska kunna känna er helt trygga med att komma hit till mig med ert nya tillskott.

En nyföddfotografering tar 2–3 timmar och mitt fokus är hela tiden på att er bebis ska ha det så bra som möjligt. Allt kommer att ske i er bebis takt och jag kommer aldrig tvinga in hen i någon pose. Det ska vara varmt, mysigt och gosigt för din bebis att fotograferas av mig.

Utbildning & säkerhet

Säkerheten hos er nyfödda bebis är det absolut viktigaste för mig och jag har därför utbildat genom både workshop och kurser inom nyföddfotografering och håller mig ständigt uppdaterad med ny kunskap så att ni ska kunna känna er helt trygga med att komma hit till mig med ert nya tillskott.

En nyföddfotografering tar 2–3 timmar och mitt fokus är hela tiden på att er bebis ska ha det så bra som möjligt. Allt kommer att ske i er bebis takt och jag kommer aldrig tvinga in hen i någon pose. Det ska vara varmt, mysigt och gosigt för din bebis att fotograferas av mig.

Häng med behind the scenes

En liten video från en nyföddfotografering i min lägenhet från 2018. Numera välkomnas du till min studio i Sävedalen istället.

”Som mamma kände jag mig trygg att låta min bebis hanteras av Linda. Hon hade förberett allt riktigt bra och har stort tålamod och blir inte stressad av att det sker en olycka eller två. Kan verkligen rekommendera Linda!” – Hannah

Boka din gravidfotografering redan under graviditeten

Eftersom jag bara bokar in ett begränsat antal fotograferingar varje månad är det viktigt att ni hör av er till mig redan under graviditeten så att jag kan hålla en lucka i mitt schema runt ditt BF.

Vi bokar in ett preliminärt datum och hörs sedan av när bebisen kommit för att se om vi behöver justera det. En nyföddfotografering sker när er bebis är mellan 5–10 dagar.

Lite längre ner hittar du formuläret för att skicka in din bokningsförfrågan.

Tillgängliga tider

SEPTEMBER

För dig som har BF i slutet av augusti–september.

FULLBOKAT

OKTOBER

För dig som har BF i slutet av september–oktober.

FULLBOKAT!

Kontakta mig för väntelista.

NOVEMBER

För dig som har BF i slutet av oktober–november.

3 tider tillgängliga

Enkelhet, hög kvalité & färdiga produkter i bildpaketen

Jag vill göra det så enkelt för er som möjligt. Därför erbjuder jag 3 st färdiga paket som ni kan välja mellan. Detta val gör ni i samband med ert bildurval först efter fotograferingen.

Välj mitt minsta paket med 5 digitala bilder eller satsa på 10 st eller alla bilder (ca 30 st) och få dessutom en 30x40 cm Fine Art print samt era bilder på ett vackert USB-minne.

Ni kan också välja till extra printar eller ett jättefint album med linne-omslag och tjocka exklusiva sidor. Oavsett vilken produkt ni väljer kan ni vara säkra på att bilderna från er nyföddfotografering kommer att presenteras på ett fantastiskt sätt och kunna bevaras i generationer framöver.

Slipp allt krångel med att själv framkalla! Jag fixar grymma produkter åt er som är klara att hängas upp på väggen eller bläddras i.

Frågor & svar

Hur gammal ska bebisen vara?

Ca 1–2 veckor. Då sover bebisen mycket och är fortfarande väldigt mjuk i kroppen.

När behöver vi boka?

Boka redan under graviditeten så att jag kan hålla luckor i mitt schema runt ert bf, jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg.

Hur bokar vi en tid?

Skrolla vidare lite till så hittar du ett kontaktformulär längst ner på denna sida. Fyll gärna i så utförligt som möjligt så hör jag av mig inom någon dag. I samband med bokningen godkänner du mitt avtal och betalar en bokningsavgift på 1500 kr. Denna dras sedan av från ditt valda bildpaket som betalas efter fotograferingen.

Hur lång tid tar en fotografering?

En fotografering tar 2–3 timmar.

Vad händer om bebisen kissar eller bajsar?

Ibland går det att dölja och ibland får man byta filt. Det är väldigt vanligt.

Vad behöver jag tänka på innan fotograferingen?

Vid din bokningsförfrågan får du ett infohäfte med massa information om hur en fotografering går till och vad du kan tänka på. När vår fotografering närmar sig får du också en liten checklista som du kan stämma av med. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt.

Nyföddfotografering

 • 1500 kr betalas vid bokning och dras sedan av från ditt paket.


 • 2–3 timmars nyföddfotografering
 • Personligt stylad session med filtar och rekvisita
 • Välj mellan 5, 10 eller alla digitala bilder med fri användning
 • Fine Art print (30x40 cm) och USB-minne ingår vid val av 10 eller alla digitala bilder


Pris delas på förfrågan

Efter sessionen väljer du ett av tre färdiga paket med olika antal digitala bilder och produkter.

Du vet väl om att jag fotograferar gravidbilder också?

Så häftigt att det växer en liten människa i din mage! Kombinera gärna din nyföddfotografering med fantastiska bilder även på magen och få en mysig stund tillsammans med din partner. De flesta fotograferar magen i vecka 28–36.

Du får 800 kr i rabatt vid din nyföddfotografering om du har bokat en gravidfotografering hos mig. Läs mer här om du vill veta lite mer om hur en gravidsession går till eller fortsätt nedåt på sidan för att skicka in din bokningsförfrågan.

Gravidfotografering

 • Du får 800 kr rabatt på din nyföddfotografering när du bokat en gravidfotografering hos mig. 1000 kr betalas vid bokning och dras sedan av från ditt paket.


 • 1 timmes fotografering
 • 2 olika ombyten från min gravidgarderob
 • Välj mellan 5, 10 eller alla digitala bilder med fri användning
 • Fine Art print (30x40 cm) och USB-minne ingår vid val av 10 eller alla digitala bilder


Pris delas på förfrågan

Efter sessionen väljer du ett av tre färdiga paket med olika antal digitala bilder och produkter.

Hej! Vad kul att du skrollat hela vägen hit!

Dags att skriva till mig? Skicka iväg en bokningsförfråga med hjälp av formuläret nedan vettja så hörs vi av så snart som möjligt.

 Jag godkänner följande: Kontaktinformationen och de personuppgifter du lämnar här kommer att användas till att kontakta dig i det ärende du skriver till mig om. Informationen kommer inte att säljas vidare. Du kan när som helst begära att få uppgifterna raderade.

Instagram