Inför din nyföddsession

Hallå där, kul att du hittat hit!

På den här sidan hittar du allt du behöver veta inför din nyföddfotografering hos mig. Så bläddra vidare vettja och kontakta mig sedan så bokar vi in en dag.

Jag passar er lite extra bra om ni vill ha:

 • Unika bilder på er nyfödda
 • En specialiserad och utbildad nyföddfotograf
 • En fotografering där säkerheten kommer först
 • En lugn stund för dig att slappna av
 • Filtar och rekvisita i dovare toner
 • Härliga skuggor som lyfter fram dragen hos din bebis
 • Personligt urvalsgalleri inom en vecka

Ser fram emot att träffa dig!

Vad skulle bilder på din lilla nyfödda betyda för dig?

Vad kul att du är gravid, yay! Så häftigt att det växer en liten människa i din mage. Roligt också att du funderar på att boka en nyföddfotografering hos mig.

De där första dagarna är verkligen speciella. Din bebis kommer att växa fort, rätt som det är så springer hen runt i huset och skapar kaos. Då kommer du titta tillbaka på de där bilderna och vara tacksam över att du gjorde den investeringen!

Din nyföddfotografering blir en stund då du och din partner kan ta en liten paus från det nya intensiva livet som småbarnsförälder och bara se på medan jag skapar vackra bilder på er nyfödda för er att hänga upp på väggarna i ert hem eller kanske i ett album på soffbordet.

Jag ser så fram emot att träffa er!

”Galet duktig fotograf, enkel och trevlig tjej och så fantastiskt lugn och trygg med barnen. Kunde inte önska ett bättre bildresultat! Är såå glad att just hon förevigade mina nyfödda.” – Melissa

Steg för steg inför er session

Vid bokning
En preliminär tid ca 7 dagar efter BF bokas in och justeras sedan vid behov efter förlossningen. Mitt avtal skickas med för påsyn och bokningsavgiften betalas.

Förberedelser
Nu börjar förberedelserna inför er session. För att jag ska få lära känna er lite grann och få veta vad ni har för önskemål kommer ni att få besvara ett gäng frågor. Fundera lite på vad ni önskar för färger och rekvisita samt vilken slutprodukt ni skulle vilja ha från fotograferingen.

Efter förlossningen
När ni kommit hem från sjukhuset hör ni av er till mig och vi ser över om tiden vi bokat in behöver justeras. Vi stämmer av alla detaljer inför fotograferingen och ni får en checklista som hjälper er att förbereda er.

Dagen innan
Jag skickar en sista påminnelse och lite pepp inför sessionen.

Hur går själva fotograferingen till?

Vid ankomst
Ni välkomnas in till min hemmastudio som är varm och skön. Där får ni slå er ner och klä av bebisen ner till blöjan. Inlindad i en mysig filt får bebisen äta sig riktigt mätt.

Fotograferingen
När ni kommer har jag förberett med filtar och rekvisita utifrån era önskemål. Efter maten tar jag över och försöker få bebisen att somna hos mig därefter fotograferar jag hen i några olika poser med hjälp av wraps, hårband och mössor.

Gott om tid
En fotografering tar 2–3 timmar och det finns gott om tid för matpauser, blöjbyten och gos. Medan jag fotograferar är ni fria att ta det lugnt, äta något gott och bara se på när jag hanterar er bebis.

Mest av allt vill jag ge er en avslappnad och mysig upplevelse här hos mig och såklart fantastiska bilder.

”Så nöjd med våra bilder ifrån Linda. Hade en toppen upplevelse hos henne och hon är så fin med barn. Rekommenderar verkligen att boka henne till en fotografering. Extra plus för alla fina hårband som hon själv tillverkar för fotograferingar.” – Isabelle

Vad händer efter fotograferingen då?

Urvasgalleri
Ca 5 dagar efter fotograferingen får ni tillgång till ett privat webbgalleri med ert urval på ca 15 bilder där ni går in och favoritmarkerar vilka bilder ni vill köpa.

Tjuvkik
Men vet du vad?! Jag brukar oftast lägga upp en tjuvkik från fotograferingen på mina sociala medier redan dagen efter. Bra va?

Leverans & betalning
Några dagar efter att slutbetalningen har kommit in kommer du att få en länk skickad till dig för att hämta hem dina digitala bilder som levereras i två versioner, anpassat för framkallningar och för webben.

Därefter beställs eventuella Fine Art printar som har en leveranstid på ca 2 veckor och album som levereras ca 6 veckor efter beställning.

”Linda är otroligt påläst om hur man hanterar nyfödda vilket verkligen märktes vid fotograferingen. Hon var lugn och hade väldigt god hand om min lilla bebis och bilderna blev ju gudomligt fina! Tack för den fina stunden och de vackra bilderna på min lilla Heavenly!” – Emelie

Varför välja en professionell fotograf?

Jag är säker på att det finns flera i din släkt som har en systemkamera. Så varför ska du då boka en professionell fotograf när din mamma, bror eller kanske farbror Sven kan ta bilder helt gratis?

Hos mig får du mer än bara en bild. Du får ta del av min erfarenhet och kunskap att ta precis de där bilderna som du vill ha. Du får en avslappnad och unik upplevelse där du inte behöver oroa dig för något eftersom jag har full koll och guidar er igenom den. Eftersom jag är utbildad i nyföddfotografering vet jag vad som är säkert för din bebis, för säkerheten kommer alltid först! Jag vet hur jag får din bebis att trivas och vilka vinklar som är de mest smickrande.

Du får bilder som är mer än bara ett knapptryck på kameran, bilder som fulländas i datorn där de redigeras in i min unika bildstil.

Unna dig den lyxen att få fantastiska bilder att spara som härliga minnen.

Frågor & svar

Hur gammal ska bebisen vara?

Ca 1–2 veckor. Då sover bebisen mycket och är fortfarande väldigt mjuk i kroppen.

Var har du din studio?

Studion hittas i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. Ett mysigt litet rum på 12 kvm som jag fyllt med allt vad som behövs under er nyföddfotografering.

När behöver vi boka?

Boka redan under graviditeten så att jag kan hålla luckor i mitt schema runt ert bf, jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg.

Är du utbildad i nyföddfotografering?

Jag har utbildat mig hos flera nyföddfotografer både online och på workshops. Säkerheten är viktigast för din bebis.

Fotograferar du med blixt?

Nej, jag fotograferar med fasta dagsljuslampor eftersom jag tycker att det ger en mysigare miljö än blinkande blixtar.

Hur lång tid tar en fotografering?

En fotografering tar 2–3 timmar.

Vad händer om bebisen blir sjuk?

Om din bebis blivit sjuk skjuter vi helt enkelt på fotograferingen tills hen tillfrisknat. Skulle jag som fotograf bli sjuk bokar vi om tiden för din bebis skull.

Vad händer om bebisen kissar eller bajsar?

Ibland går det att dölja och ibland får man byta filt. Det är väldigt vanligt.

Vad kostar då en sån här investering?

För att göra det så enkelt för dig som möjligt har jag tagit fram tre olika paket att välja på. I alla paket ingår 2–3 h fotografering i min hemmastudio i Partille, lån av filtar och rekvisita samt bilderna vackert presenterade i ett privat webbgalleri där du väljer dina bilder. Längre ner hittar du även priser för album och Fine Art printar som kan läggas till som tillval till ditt valda paket.

Vid bokning av nyföddsession betalas en bokningsavgift på 1500 kr vilken dras av från ditt valda bildpaket.

Vid bokning av gravidsession betalas en bokningsavgift på 1000 kr vilket dras av från ditt valda bildpaket.

Du får 800 kr rabatt vid din nyföddfotografering om du har bokat en gravidfotografering hos mig.

Nyföddsession Deluxe

 • 2–3 h fotografering
 • Alla digitala bilder (ca 20 st)
 • Fine Art print 30×40 cm
 • Vackert USB-minne med alla bilder
 • 8500 kr


Nyföddsession Mellan

 • 2–3 h fotografering
 • 10 digitala bilder
 • Fine Art print 30×40 cm
 • Vackert USB-minne med dina 10 bilder
 • 6500 kr


Nyföddsession Liten

 • 2–3 h fotografering
 • 5 digitala bilder
 • 5000 kr

Fine Art printar – fr. 1100 kr

Endast tillval utöver bildpaketen.

30×40 cm – 1100 kr
20×30 cm (2 st) – 1200 kr
40×60 cm – 1620 kr
50×70 cm – 1800 kr

Trycks upp på vackert, tjockt, matt Fine Art papper som gör att dina bilder håller i generationer.

Album – fr. 2500 kr

Endast tillval utöver bildpaketen.

8 uppslag
15–20 bilder

Investera i ett vackert album, personligt designat med omslag i linnecanvas och tjocka exklusiva sidor där dina bilder kommer att presenteras på ett vackert sätt. Få plats med 15–20 bilder på de åtta uppslagen eller välj till extra uppslag för 500 kr/uppslag.

Hej! Vad kul att du skrollat hela vägen hit!

Dags att skriva till mig? Jag vill jättegärna veta lite om dig och din partner: vad jobbar ni med, vad tycker ni om att göra eller har ni något annat kul att berätta som gör att jag får en känsla för just er?

Skicka iväg en bokningsförfråga med hjälp av formuläret nedan vettja så hörs vi av så snart som möjligt.

Jag/vi kan på
 Helger (svårare att få en tid)
 Vardagar

 Jag godkänner följande: Kontaktinformationen och de personuppgifter du lämnar här kommer att användas till att kontakta dig i det ärende du skriver till mig om. Informationen kommer inte att säljas vidare. Du kan när som helst begära att få uppgifterna raderade.

Instagram

Vem?

Du som vill ha en rolig upplevelse med naturliga poser, rörelse och böljande tyger. Partner och tidigare barn är självklart välkomna.

Var?

Jag utgår från Göteborg och fotograferar i mitt närområde på flera utvalda locations där jag kan säkerställa bästa möjliga ljus.

När?

De flesta fotograferar magen runt vecka 25–35 då den vuxit till sig ordentligt. Men det viktigaste är att du mår bra så att du får en rolig och minnesvärd stund.

Hur?

Med vackra klänningar/kjolar i jordiga toner och ett fokus på enkla, naturliga och bekväma poser.