Inför din gravidsession

Hallå där, kul att du hittat hit!

På den här sidan hittar du allt du behöver veta inför din gravidfotografering hos mig. Så bläddra vidare vettja och kontakta mig sedan så bokar vi in en dag.

Jag passar er lite extra bra om ni vill ha:

 • Unika och personliga bilder på dig och magen
 • En specialiserad gravidfotograf
 • En avslappnad och lugn fotografering
 • Lån av gravidkläder
 • Bildstil i dovare toner
 • Noga utvalda platser med det bästa ljuset
 • Personligt urvalsgalleri inom en vecka

Ser fram emot att träffa dig!

Vad skulle bilder från din graviditet betyda för dig?

Vad kul att du är gravid, yay! Så häftigt att det växer en liten människa i din mage. Det gör mig så glad att du funderar på att dokumentera det hela också.

Det är verkligen en unik tid du är i just nu, vare sig det är första eller sista barnet så kommer bilderna från din gravidfotorafering hjälpa dig att minnas just denna graviditet, både lyckliga och tuffare stunder.

Din gravidfotografering blir en stund då du och din partner kan känna in den kommande tiden och kanske fundera över hur den nya lilla människan där inne kommer att bli. Hos mig varvar vi lite mer poserade bilder med mycket mycket skratt, rörelse och böljande tyger.

Det kommer bli kul, jag lovar!

”Vi är så nöjda med upplevelsen! Brukar känna oss väldigt stela framför kameran men du fick oss att bara slappna av.” – Rosanna

Steg för steg inför er session

Vid bokning
Mitt avtal skickas med för påsyn och bokningsavgiften betalas. Sedan har vi en dejt!

Förberedelser
Nu börjar förberedelserna inför er session. För att jag ska få lära känna er lite grann och få veta vad ni har för önskemål kommer ni att få besvara ett gäng frågor. Det är alltså dags för er att börja fundera över vad ni vill ha på er, om ni har några önskemål om miljö och vilken slutprodukt ni skulle vilja ha från fotograferingen.

1 vecka kvar
När dagen närmar sig, ca en vecka innan fotograferingen hörs vi av och stämmer av alla detaljer: plats, tid och kläder. Ni får också en påminnelse om checklistan som hjälper er att förbereda er för fotograferingen.

Dagen innan
Jag skickar en sista påminnelse och lite pepp inför sessionen.

Hur går själva fotograferingen till?

Ombyte
Vid fotograferingstillfället skriver vi på avtal och sedan kör vi igång med första ombytet. Jag har alltid med en filt som man kan hålla runt om för att skyla lite om det behövs.

Platsen
Jag brukar ofta välja platser som har flera olika miljöer och jag växlar bildutsnittet mellan detaljbilder och helkroppsbilder för att ge er ett så varierat urval som möjligt.

Syskon
Barn är härliga men för att ni ska kunna fokusera på varandra och få en liten stund bara för er får tidigare barn stanna hemma den här gången.

Poser & stämning
En fotografering med mig är väldigt avslappnad. Jag kan exempelvis be er att kramas eller gå lite hand i hand. Vi varvar lite mer poserade bilder med naturliga och lättsamma poser och jag guidar er under hela sessionen så ni vet var ni kan hålla händerna och fästa blicken.

Mitt absolut största mål är att ni ska tycka att det är en mysig stund tillsammans och inte tänka så mycket på att ni fotograferas.

”Både jag och Hampus känner oss ganska obekväma framför kameran men Linda gjorde det lättsamt och roligt. Vi hade en jättetrevlig kväll och det var en superhärlig upplevelse.” – Sara

Vad händer efter fotograferingen då?

Urvasgalleri
Ca 5 dagar efter fotograferingen får ni tillgång till ett privat webbgalleri med ert urval på ca 30 bilder där ni går in och favoritmarkerar vilka bilder ni vill köpa.

Tjuvkik
Men vet du vad?! Jag brukar oftast lägga upp en tjuvkik från fotograferingen på mina sociala medier redan dagen efter. Bra va?

Leverans & betalning
Några dagar efter att slutbetalningen har kommit in kommer du att få en länk skickad till dig för att hämta hem dina digitala bilder som levereras i två versioner, anpassat för framkallningar och för webben.

Därefter beställs eventuella Fine Art printar som har en leveranstid på ca 2 veckor och album som levereras ca 6 veckor efter beställning.

”Fantastisk duktig fotograf. Hon har fin hand med barn och får en att känna sig avslappnad och bekväm, vilket syns på bilderna. Ser fram emot framtida fotograferingar!” – Christine

Varför välja en professionell fotograf?

Jag är säker på att det finns flera i din släkt som har en systemkamera. Så varför ska du då boka en professionell fotograf när din mamma, bror eller kanske farbror Sven kan ta bilder helt gratis?

Hos mig får du mer än bara en bild. Du får ta del av min erfarenhet och kunskap att ta precis de där bilderna som du vill ha. Du får en rolig upplevelse där du inte behöver oroa dig för något eftersom jag vet hur jag får dig bekväm och avslappnad framför min kamera, vilka vinklar som funkar bäst och vilket ljus som är mest smickrande.

Du får bilder som är mer än bara ett knapptryck på kameran, bilder som fulländas i datorn där de redigeras in i min unika bildstil.

Unna dig den lyxen att få fantastiska bilder att spara som härliga minnen.

Frågor & svar

När är en bra tid för en gravidfotografering?

Det är väldigt individuellt när man vill bli fotograferad men de flesta fotograferar magen runt vecka 25–35 då den vuxit till sig ordentligt. Det viktigaste är att du mår bra så du kan glädjas åt en härlig stund i vackra klänningar.

Får syskon följa med på fotograferingen?

Jag har valt att inte fotografera tidigare barn eftersom jag vill att du och din partner ska kunna fokusera helt på varandra och vara i nuet.

Vad ska jag ha på mig?

För att du ska slippa köpa in dyra kläder till din fotografering erbjuder jag utlån av fina klänningar och kjolar. Vilka kläder jag lånar ut nu kan du se här. Om något skulle behöva nålas in har jag med mig säkerhetsnålar för det. Självklart kan du ta med något eget till fotograferingen också.

Fotograferar du med blixt?

Nej, jag fotograferar med fasta dagsljuslampor eftersom jag tycker att det ger en mysigare miljö än blinkande blixtar.

Vad gör vi om det blir dåligt väder?

Bra ljus är viktigt för att skapa de riktigt speciella bilderna. Därför erbjuder jag fri ombokning om vi skulle känna att vädret inte lever upp till kraven för de bilder vi vill skapa. Jag är flexibel med att snabbt hitta en ny tid under vardagar.

Jag skulle vilja fotograferas under vintern, hur fungerar det?

Vad roligt! Jag erbjuder speciella värmepåsar som fästs under klänningarna och håller dig varm under fotograferingen. Jag är också noga med att vi tar många pauser där du får värma dig med en filt och om du vill tar jag med min supergoda varma choklad som vi kan dricka under en av pauserna.

Var fotar vi någonstans?

Jag utgår från Göteborg och fotograferar utomhus i mitt närområde på flera utvalda locations där jag kan säkerställa bästa möjliga ljus.

Vilken tid fotograferar vi?

Jag fotograferar oftast 1–3 timmar innan solnedgång beroende på platsen för fotograferingen. Vid denna tid är ljuset mjukt vilket gör sig väldigt bra på bild.

Jag är rädd att det ska kännas obekvämt framför kameran.

Det har jag full förståelse för men du ska veta att nästan inga av mina kunder är vana framför kameran. Jag har mina knep för att det ska kännas lättsamt, mysigt och naturligt. Ni kommer att få enkla små uppgifter att göra som att gå hand i hand och jag finns där hela tiden och guidar er. Det blir inga stela poser och “titta in i kameran och le” utan istället mycket rörelse och mys med varandra.

Vad behöver jag tänka på innan fotograferingen?

När det närmar sig er fotografering kommer ni att få en pdf av mig som i mer detalj går igenom fotograferingen och vad ni kan tänka på. Bland annat en liten checklista som ni kan stämma av med, lite om val av underkläder, smink m.m.

Vad kostar då en sån här investering?

För att göra det så enkelt för dig som möjligt har jag tagit fram tre olika paket att välja på. I alla paket ingår 1 h fotografering, lån av kläder från min gravidgarderob med upp till två olika ombyten samt bilderna vackert presenterade i ett privat webbgalleri där du väljer dina bilder. Längre ner hittar du även priser för album och Fine Art printar som kan läggas till som tillval till ditt valda paket.

Vid bokning av gravidsession betalas en bokningsavgift på 1000 kr vilket dras av från ditt valda bildpaket.

Vid bokning av nyföddsession betalas en bokningsavgift på 1500 kr vilken dras av från ditt valda bildpaket.

Du får 800 kr rabatt vid din nyföddfotografering om du har bokat en gravidfotografering hos mig.

Gravidsession Deluxe

 • 1 h fotografering
 • Alla digitala bilder (ca 30 st)
 • Fine Art print 30×40 cm
 • Vackert USB-minne med alla bilder
 • 8000 kr


Gravidsession Mellan

 • 1 h fotografering
 • 10 digitala bilder
 • Fine Art print 30×40 cm
 • Vackert USB-minne med dina 10 bilder
 • 6000 kr


Gravidsession Liten

 • 1 h fotografering
 • 5 digitala bilder
 • 4500 kr

Fine Art printar – fr. 1100 kr

Endast tillval utöver bildpaketen.

30×40 cm – 1100 kr
20×30 cm (2 st) – 1200 kr
40×60 cm – 1620 kr
50×70 cm – 1800 kr

Trycks upp på vackert, tjockt, matt Fine Art papper som gör att dina bilder håller i generationer.

Album – fr. 2500 kr

Endast tillval utöver bildpaketen.

8 uppslag
15–20 bilder

Investera i ett vackert album, personligt designat med omslag i linnecanvas och tjocka exklusiva sidor där dina bilder kommer att presenteras på ett vackert sätt. Få plats med 15–20 bilder på de åtta uppslagen eller välj till extra uppslag för 500 kr/uppslag.

Hej! Vad kul att du skrollat hela vägen hit!

Dags att skriva till mig? Jag vill jättegärna veta lite om dig och din partner: vad jobbar ni med, vad tycker ni om att göra eller har ni något annat kul att berätta som gör att jag får en känsla för just er?

Skicka iväg en bokningsförfråga med hjälp av formuläret nedan vettja så hörs vi av så snart som möjligt.

Jag/vi kan på
 Helger (svårare att få en tid)
 Vardagar

 Jag godkänner följande: Kontaktinformationen och de personuppgifter du lämnar här kommer att användas till att kontakta dig i det ärende du skriver till mig om. Informationen kommer inte att säljas vidare. Du kan när som helst begära att få uppgifterna raderade.

Vem?

Du som vill ha en rolig upplevelse med naturliga poser, rörelse och böljande tyger. Partner och tidigare barn är självklart välkomna.

Var?

Jag utgår från Göteborg och fotograferar i mitt närområde på flera utvalda locations där jag kan säkerställa bästa möjliga ljus.

När?

De flesta fotograferar magen runt vecka 25–35 då den vuxit till sig ordentligt. Men det viktigaste är att du mår bra så att du får en rolig och minnesvärd stund.

Hur?

Med vackra klänningar/kjolar i jordiga toner och ett fokus på enkla, naturliga och bekväma poser.