Image Alt

Info nyfödd

Välkomna hit!

Yay! Så roligt att ni funderar på att boka en nyföddfotografering med mig! Jag har specialiserat mig på nyfödda sedan början av 2018 och fotograferat över 50 nyfödda små bebisar. På den här sidan hittar ni mer information om vad ni kan förvänta er här hos mig, mitt arbetssätt och prislista.

Vill ni läsa mer om mig kan ni göra det här.

Vad vill ni få ut av fotograferingen?

Bevara bilderna i fysiska produkter av högsta kvalité

Fina bilder i alla ära, men vad har ni tänkt att göra med dem? Digitala bilder blir lätt liggande på ett usb eller i en mapp på datorn och ingen vet hur tekniken kommer att utvecklas och om dina digitala bilder ens kommer att kunna öppnas i framtiden.

Mitt mål är därför att ni ska få hem fantastiska tavlor med unika handgjorda ramar speciellt utvalda för era väggar eller ett vackert album att bläddra i. Jag vill hjälpa er genom att erbjuda en fullservicelösning där jag sköter allt detta åt er. Investerar ni dessutom i produkter får ni förmånliga priser på digitala bildpaket enligt prisstegen som du hittar längre ner på denna sida.

Helt enkelt för att jag vet att det är de fysiska produkterna som kommer att bevaras och bara öka i värde framöver till skillnad mot det där usb-minnet i byrålådan.

Info

Inför fotograferingen

Bokning

Boka redan under graviditeten så att jag kan hålla luckor i mitt schema runt ert bf, jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg. En nyföddfotografering sker när er bebis är ca 1–2 veckor gammal.

Vid bokning betalas en fotograferingskostnad på 1500 kr och avtal skrivs under digitalt.

När bebis sen kommit hör ni av er till mig direkt och vi bokar in ett datum ca 1–2 veckor efter förlossningen.

Studion

Studion hittas i källarplanet i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. Två separata rum, ett för studion och ett där ni får mysa ner er i min soffahörna och kika på produkter. Studion är fylld med allt som behövs under er nyföddfotografering.

Ni välkomnas in vid huvudentrén och vi tar sedan trappan tillsammans ner i källaren.

Läs mer om studion här.

Sessionen

Fotograferingen tar 2–3 timmar och startar med att bebis får mat i studion. Därefter kommer hen att hanteras av mig under sessionen och jag kommer att posera bebis i era händer samt fotografera bilder på bara bebis.

Under tiden jag tar enskilda bilder på bebis får ni tid att ta det lugnt med lite kaffe och fika. Vid vissa poser kan jag behöva hjälp att övervaka men då säger jag till.

Arbetsflöde

En session kan se ganska olika ut då den anpassas helt efter bebis men består alltid av olika wrappade enskilda bilder på bebis i rekvisita och mot mjuka tygbakgrunder samt bilder med er alla tillsammans i min lifestyle-hörna.

Är bebis inte trött fotar vi vakna, mer lifestylebilder medan hen bränner lite energi tills sömnen infaller och vi kan gå över på de lite mer poserade bilderna.

Styling & färger

Ca en vecka innan BF efterfrågas färgönskemål från er. Jag kommer att ställa frågor om vad ni har för färger på inredning hemma så att jag kan styla er session med målet att bilderna ska hamna på era väggar.

Vid varje session ingår en eller flera scener i neutrala toner som creme, beige och brunt som matchar bra med andra färger så som gammelrosa, grönt, rostrött och senapsgult.

Studion stylas sen i ordning unikt för er med era önskemål i åtanke. 5–6 olika scener/poser brukar det bli inklusive föräldrabilder.

Välja produkter

Innan eller efter fotograferingen tar vi lite tid till att gå igenom de olika produkter ni kan välja på. Jag har en mängd noga utvalda ramprover, exempelinramningar och album för er att känna och klämma på.

Hittar ni några favoritramar redan här så skriver jag upp dem så att vi vet vilka vi ska välja bland sen när ni får se bilderna i ert galleri.

Klicka här för att se ramarna jag erbjuder.

Kund-garderob

Rustika jordnära toner

Jag erbjuder ett 10-tal olika klänningar och kjolar som kan användas på olika sätt och passar många olika storlekar. Att låna klänningar gör att du slipper fundera över kläder när du kommer till mig. Flera av klänningarna, kjolarna och topparna syr jag själv för att kunna erbjuda unika kläder. Inför din fotografering går vi igenom vilka kläder som kommer passa dig bäst.

Info

Efter fotograferingen

urvalsgalleri

Ca en vecka efter fotograferingen får ni ett mail med ert urvalsgalleri där ni väljer vilka bilder och produkter ni önskar. Dessa bilder är endast lätt redigerade och inte den färdiga bilden.

När ni valt bilder skickas slutfakturan och när den är betald kommer era bilder redigeras in i min bildstil.

slutprodukt

Ni får era valda digitala bilder högupplöst för egen framkallning och en mindre storlek anpassad för webben. Dessa skickas digitalt och levereras på ett fint usb-minne.

Eventuella produkter hämtas hemma hos mig i Guldheden, Göteborg eller i studion i Partille.

Leveranstid

När betalningen har kommit in börjar jag jobba med det sista på era bilder. Följande tider avser veckor efter slutbetalning.

Digitala bilder: 4 veckor.
Produkter: 6 veckor.

FAQ

Några vanliga frågor
När ska vi boka in vår fotografering?

Boka redan under graviditeten så att jag kan hålla luckor i mitt schema runt ert bf, jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg.

Var ligger studion?

Studion hittas i källarplanet i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. Två separata rum, ett för studion och ett där ni får mysa ner er i min soffahörna och kika på produkter. Studion är fylld med allt som behövs under er nyföddfotografering. Läs mer om studion här.

Fotograferar du med blixt?

Nej, jag fotograferar med fasta dagsljuslampor eftersom jag tycker att det ger en mysigare miljö än blinkande blixtar.

Är du utbildad?

Jag har utbildat mig hos flera nyföddfotografer både online och på workshops så du kan vara säker på att säkerheten alltid kommer först när jag hanterar er bebis.

Hur gammal bör bebisen vara under fotograferingen?

Jag brukar försöka boka in en tid 1–2 veckor efter förlossningen. Då sover bebisen mycket och är fortfarande väldigt mjuk i kroppen. Är din bebis 3–8 veckor gammal kör vi en nyföddinspirerad session. Samma fina rekvisita men ofta lite mer vaket och inlindat samt mindre poserat. Är din bebis äldre än två månader kika istället in här på bebisfotografering.

Hur lång tid tar fotograferingen?

En nyföddfotografering tar 2–3 timmar och det finns tid för amning, bilder tillsammans och enskilda bilder på bebisen.

Vad gör vi om det sker olyckor på filtarna?

Jag fotograferar oftast i blöja men skulle vi ta några nakenbilder är det helt naturligt om det sker små olyckor. Jag är van vid detta, ibland går det att dölja och ibland byter vi tyg.

Vad behöver vi tänka på innan fotograferingen?

Ca en vecka innan ert BF får ni ytterligare info om fotograferingen med en checklista som ni kan stämma av med samt att vi diskuterar färgönskemål. Det enda ni behöver tänka på innan dess är att höra av er om bebis blir tidig.

Din investering

Fotograferingskostnad på 1500 kr betalas vid bokning.

För mig är det viktigt att ni efter er fotografering får med er något mer än digitala bilder som blir liggande på ett usb-minne.

Därför har jag valt att jobba med produkter av högsta kvalité och erbjuder ett fantastiskt fint album i naturligt raw linne med tjocka, exklusiva sidor och matchande box med träram. Samt fantastiska tavlor där ni har möjlighet att välja en ram som passar ert hem.

För att uppmuntra er till att investera i fysiska produkter kan ni få bonusbelopp enligt prisstegen nedan som ni sedan kan använda till valfritt digitalt bildpaket.

Prisstege

Köp fysiska produkter
för detta belopp:
Få följande belopp att
använda till digitala bilder:
5.000 kr 500 kr
10.000 kr 1.000 kr
15.000 kr 1.500 kr
20.000 kr 2.000 kr

Exempel: Ni köper 2 st 30×40 cm tavlor i prisgrupp 2 för 5.200 kr. Enligt prisstegen erhålls 500 kr att dra av från valfritt digitalt bildpaket. Ni får då exempelvis 5 st digitala för 3.000 kr istället för ordinarie pris på 3.500 kr.

Inramade tavlor

Prisgrupp
24 x 30
30 x 40
40 x 50
50 x 70
1 1.900 kr 2.300 kr 2.800 kr 3.400 kr
2 2.200 kr 2.600 kr 3.100 kr 3.800 kr
3 2.600 kr 3.000 kr 3.600 kr 4.300 kr
4 2.800 kr 3.200 kr 3.800 kr 4.600 kr
5 3.100 kr 3.600 kr 4.300 kr 5.100 kr
Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.500 kr. 
Prisgrupp
24 x 30
30 x 40
1 1.900 kr 2.300 kr
2 2.200 kr 2.600 kr
3 2.600 kr 3.000 kr
4 2.800 kr 3.200 kr
5 3.100 kr 3.600 kr
Prisgrupp
40 x 50
50 x 70
1 2.800 kr 3.400 kr
2 3.100 kr 3.800 kr
3 3.600 kr 4.300 kr
4 3.800 kr 4.600 kr
5 4.300 kr 5.100 kr

Album 

30×20 cm – 6.000 kr

Linneomslag med matchande box, 16 sidor med plats för 20 bilder

Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.500 kr.
 

Digitala bildpaket

5 bilder – 3.500 kr

10 bilder – 5.000 kr

20 bilder – 7.000 kr

35 bilder – 9.000 kr

Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.500 kr. Digitala bilder levereras på ett fint usb-minne i trä.

Din investering

Bevara bilderna i fysiska produkter av högsta kvalité

För mig är det viktigt att ni efter er fotografering får med er något mer än digitala bilder som blir liggande på ett usb-minne.

Därför har jag valt att jobba med produkter av högsta kvalité och erbjuder ett fantastiskt fint album i naturligt raw linne med tjocka, exklusiva sidor och matchande box med träram. Samt fantastiska Fine Art printar. Under ert besök i studion får ni möjlighet att känna på albumet. Fetmarkerade priser på produkter gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket.

 

Fotograferings-kostnad

1.500 kr (digitala bilder & produkter köps till separat)

 

Digitala bildpaket

5 bilder – 3.500 kr

10 bilder – 5.000 kr

20 bilder – 7.000 kr

35 bilder – 9.000 kr

 

Bildpaketen tillkommer utöver fotograferingskostnaden. Digitala bilder levereras på ett fint usb-minne i trä.

Album 

30×20 cm – 4.000 kr (ord. 7.500 kr)
Linneomslag med matchande box, 16 sidor med plats för 20 bilder

Fetmarkerade priser gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket. 

 

Fine art printar

30×40 cm – 1100 kr (ord. 3.100 kr)

20×30 cm (2 st) – 1200 kr (ord. 3.200 kr

40×60 cm – 1620 kr (ord. 3.620 kr)

50×70 cm – 1800 kr (ord. 3.800 kr)

Fetmarkerade priser gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket.