Image Alt

Info gravid

Välkomna hit!

Yay! Så roligt att ni funderar på att boka en gravidfotografering med mig! Jag har specialiserat mig på gravida sedan slutet av 2017 och fotograferat massor av fina par sedan dess. På den här sidan hittar ni mer information om vad ni kan förvänta er här hos mig, mitt arbetssätt och prislista.

Vill ni läsa mer om mig kan ni göra det här.

Vad vill ni få ut av fotograferingen?

Bevara bilderna i fysiska produkter av högsta kvalité

Fina bilder i alla ära, men vad har ni tänkt att göra med dem? Digitala bilder blir lätt liggande på ett usb eller i en mapp på datorn och ingen vet hur tekniken kommer att utvecklas och om dina digitala bilder ens kommer att kunna öppnas i framtiden.

Mitt mål är därför att ni ska få hem fantastiska tavlor med unika handgjorda ramar speciellt utvalda för era väggar eller ett vackert album att bläddra i. Jag vill hjälpa er genom att erbjuda en fullservicelösning där jag sköter allt detta åt er. Investerar ni dessutom i produkter får ni förmånliga priser på digitala bildpaket enligt prisstegen som du hittar längre ner på denna sida.

Helt enkelt för att jag vet att det är de fysiska produkterna som kommer att bevaras och bara öka i värde framöver till skillnad mot det där usb-minnet i byrålådan.

Info

Inför fotograferingen

Bokning

Boka tidigt! Jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg så hör gärna av dig runt vecka 20 för störst chans att hitta en tid. En gravidfotografering görs oftast mellan vecka 25-35.

Vid bokning betalas en fotograferingskostnad på 1500 kr och avtal skrivs under digitalt.

Location

Jag fotograferar på några få utvalda platser i Göteborg/Mölndal där jag kan vet hur ljuset ligger de olika årstiderna.

Sessionen

Fotograferingen tar 1 timme och ni guidas igenom den så att det känns avslappnat, mysigt och naturligt.

Fokus ligger på er som par och er kärlek till varandra och ert barn men det tas även enskilda bilder på mamman och magen.

Arbetssätt

Vi möts ute på vår utvalda fotoplats. Vi provar klänningarna jag plockat med (2 ombyten ingår) och pratar lite om hur fotograferingen kommer att gå till.

Jag guidar er igenom hela fotograferingen med poseringar och små uppgifter att göra som att gå hand i hand eller kramas och gunga fram och tillbaka. Jag ger också handfasta direktiv om var ni kan hålla händer, fästa blicken och posera t.ex. axlar så att er connection förstärks på bild.

Man kan säga att jag guidar er in i en mysig omfamning av varandra som också blir sjukt bra på bild!⁠

Tidigare barn får stanna hemma då denna fotografering lägger fokus på er som par.

Färger

Min bildstil går i bohemiska, varma och jordnära toner. Därför rekommenderar jag kläder som går i rostrött, grönt, marinblått, vitt, creme, beige, senapsgult och liknande.

Se min kundgarderob nedan.

Välja produkter

Efter fotograferingen har ni möjlighet att boka in er till studion för att gå igenom de olika produkter ni kan välja på. Jag har en mängd noga utvalda ramprover, exempelinramningar och album för er att känna och klämma på.

Hittar ni några favoritramar här så skriver jag upp dem så att vi vet vilka vi ska välja bland sen när ni får se bilderna i ert galleri.

Klicka här för att se ramarna jag erbjuder.

Kund-garderob

Rustika jordnära kläder

Jag erbjuder ett 10-tal olika gravidklänningar och kjolar som kan användas på olika sätt och passar många olika storlekar. Att låna kläder gör att du slipper oroa dig för att dina egna finklänningar blir blöta och smutsiga. Jag sköter allt det där åt dig, stryker och tar med till fotograferingen och tar hand om tvätt efteråt. Flera av klänningarna, kjolarna och topparna syr jag själv för att kunna erbjuda unika kläder. Inför er fotografering går vi igenom vilka kläder som kommer passa dig bäst samt vad din partner kan ha så att ni matchar.

Info

Efter fotograferingen

urvalsgalleri

Ca en vecka efter fotograferingen får ni ett mail med ert urvalsgalleri där ni väljer vilka bilder och produkter ni önskar. Dessa bilder är endast lätt redigerade och inte den färdiga bilden.

När ni valt bilder skickas slutfakturan och när den är betald kommer era bilder redigeras in i min bildstil.

slutprodukt

Ni får era valda digitala bilder högupplöst för egen framkallning och en mindre storlek anpassad för webben. Dessa skickas digitalt och levereras på ett fint usb-minne.

Eventuella produkter hämtas hemma hos mig i Guldheden, Göteborg eller i studion i Partille.

Leveranstid

När betalningen har kommit in börjar jag jobba med det sista på era bilder. Följande tider avser veckor efter slutbetalning.

Digitala bilder: 4 veckor.
Album: 6 veckor.

FAQ

Några vanliga frågor
När ska vi boka in vår gravidfotografering?

Det är väldigt individuellt när man vill bli fotograferad men de flesta fotograferar magen runt vecka 25–35 då den vuxit till sig ordentligt. Det viktigaste är att du mår bra så du kan glädjas åt en härlig stund i vackra klänningar.

Får syskon följa med på fotograferingen?

Jag har valt att inte fotografera syskon under en gravidfotografering hos mig eftersom jag vill att du och din partner ska kunna fokusera helt på varandra och vara i nuet. Därför får syskon stanna hemma den här dagen. Vill man absolut ha någon enstaka bild med tidigare barn så behövs barnvakt som kan gå iväg med barnet när dessa bilder tagits.

Vad ska jag och min partner ha på oss?

För att du ska slippa köpa in dyra kläder till din fotografering erbjuder jag utlån av fina klänningar, kjolar och kimonos. Min kundgarderob kan du se här. Jag ger också mycket tips på vad din partner kan ha för kläder så att ni matchar.

Vad gör vi om det blir dåligt väder?

Jag gör gravidfotograferingar året om i både mulet och soligt väder. Inför er fotografering efterfrågar jag om ni föredrar det ena eller andra och utifrån det stämmer vi av vädret på fotodagen. Jag erbjuder fri ombokning om vi skulle känna att vädret inte lever upp till kraven för de bilder vi vill skapa. Jag är flexibel med att byta dag under vardagar.

Hur fungerar det med fotografering under vintern?

Jag erbjuder speciella värmepåsar som fästs under kläderna och hjälper till med värmen under fotograferingen. Jag har också speciella handvärmare och ser till att vi tar många pauser där ni får värma er med jacka och filt. 

Var sker fotograferingen?

Jag utgår från Göteborg och några få utvalda locations där jag vet hur fantastiskt fint det blir i olika ljus och årstider.

Hur lång är en fotografering och vilken tid börjar vi?

En fotografering tar ungefär en timme och jag fotograferar oftast 1–3 timmar innan solnedgång beroende på platsen för fotograferingen. Vid denna tid är ljuset mjukt vilket gör sig väldigt bra på bild.

Vi är inte vana framför kameran!

Ingen fara! Nästan inga av mina kunder är vana framför kameran och jag har mina knep för att det ska kännas lättsamt, mysigt och naturligt. Ni kommer att få enkla små uppgifter att göra som att gå hand i hand och jag finns där hela tiden och guidar er. Det blir inga stela poser och “titta in i kameran och le” utan istället mycket rörelse och mys med varandra.

Vad behöver vi tänka på innan fotograferingen?

Ca en vecka innan er fotografering får ni ytterligare info med en checklista som ni kan stämma av med samt att vi diskuterar klädval, plats och tid.

Din investering

Fotograferingskostnad på 1500 kr betalas vid bokning.

För mig är det viktigt att ni efter er fotografering får med er något mer än digitala bilder som blir liggande på ett usb-minne.

Därför har jag valt att jobba med produkter av högsta kvalité och erbjuder ett fantastiskt fint album i naturligt raw linne med tjocka, exklusiva sidor och matchande box med träram. Samt fantastiska tavlor där ni har möjlighet att välja en ram som passar ert hem.

För att uppmuntra er till att investera i fysiska produkter kan ni få bonusbelopp enligt prisstegen nedan som ni sedan kan använda till valfritt digitalt bildpaket.

Prisstege

Köp fysiska produkter
för detta belopp:
Få följande belopp att
använda till digitala bilder:
5.000 kr 500 kr
10.000 kr 1.000 kr
15.000 kr 1.500 kr
20.000 kr 2.000 kr

Exempel: Ni köper 2 st 30×40 cm tavlor i prisgrupp 2 för 5.200 kr. Enligt prisstegen erhålls 500 kr att dra av från valfritt digitalt bildpaket. Ni får då exempelvis 5 st digitala för 3.000 kr istället för ordinarie pris på 3.500 kr.

Inramade tavlor

Prisgrupp
24 x 30
30 x 40
40 x 50
50 x 70
1 1.900 kr 2.300 kr 2.800 kr 3.400 kr
2 2.200 kr 2.600 kr 3.100 kr 3.800 kr
3 2.600 kr 3.000 kr 3.600 kr 4.300 kr
4 2.800 kr 3.200 kr 3.800 kr 4.600 kr
5 3.100 kr 3.600 kr 4.300 kr 5.100 kr
Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.500 kr. 
Prisgrupp
24 x 30
30 x 40
1 1.900 kr 2.300 kr
2 2.200 kr 2.600 kr
3 2.600 kr 3.000 kr
4 2.800 kr 3.200 kr
5 3.100 kr 3.600 kr
Prisgrupp
40 x 50
50 x 70
1 2.800 kr 3.400 kr
2 3.100 kr 3.800 kr
3 3.600 kr 4.300 kr
4 3.800 kr 4.600 kr
5 4.300 kr 5.100 kr

Album 

30×20 cm – 6.000 kr

Linneomslag med matchande box, 16 sidor med plats för 20 bilder

Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.500 kr.
 

Digitala bildpaket

5 bilder – 3.500 kr

10 bilder – 5.000 kr

20 bilder – 7.000 kr

35 bilder – 9.000 kr

Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.500 kr. Digitala bilder levereras på ett fint usb-minne i trä.

Din investering

Bevara bilderna i fysiska produkter av högsta kvalité

För mig är det viktigt att ni efter er fotografering får med er något mer än digitala bilder som blir liggande på ett usb-minne.

Därför har jag valt att jobba med produkter av högsta kvalité och erbjuder ett fantastiskt fint album i naturligt raw linne med tjocka, exklusiva sidor och matchande box med träram. Samt fantastiska Fine Art printar. Under ert besök i studion får ni möjlighet att känna på albumet. Fetmarkerade priser på produkter gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket.

 

Fotograferings-kostnad

1500 kr (digitala bilder & produkter köps till separat)

 

Digitala bildpaket

5 bilder – 3.500 kr

10 bilder – 5.000 kr

20 bilder – 7.000 kr

35 bilder – 9.000 kr

 

Bildpaketen tillkommer utöver fotograferingskostnaden. Digitala bilder levereras på ett fint usb-minne i trä.

Album 

30×20 cm – 4.000 kr (ord. 7.500 kr)
Linneomslag med matchande box, 16 sidor med plats för 20 bilder

Fetmarkerade priser gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket. 

 

Fine art printar

30×40 cm – 1100 kr (ord. 3.100 kr)

20×30 cm (2 st) – 1200 kr (ord. 3.200 kr

40×60 cm – 1620 kr (ord. 3.620 kr)

50×70 cm – 1800 kr (ord. 3.800 kr)

Fetmarkerade priser gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket.