Image Alt

Info gravid studio

Välkommen hit!

Yay! Så roligt att du funderar på att boka en gravidfotografering med mig! Jag har specialiserat mig på gravida sedan slutet av 2017 och fotograferat massor av fina mammor sedan dess. På den här sidan hittar du mer information om vad du kan förvänta dig här hos mig, mitt arbetssätt och prislista.

Vill ni läsa mer om mig kan ni göra det här.

Vad vill ni få ut av fotograferingen?

Bevara bilderna i fysiska produkter av högsta kvalité

Fina bilder i alla ära, men vad har ni tänkt att göra med dem? Digitala bilder blir lätt liggande på ett usb eller i en mapp på datorn och ingen vet hur tekniken kommer att utvecklas och om dina digitala bilder ens kommer att kunna öppnas i framtiden.

Mitt mål är därför att ni ska få hem fantastiska tavlor med unika handgjorda ramar speciellt utvalda för era väggar eller ett vackert album att bläddra i. Jag vill hjälpa er genom att erbjuda en fullservicelösning där jag sköter allt detta åt er. Investerar ni dessutom i produkter får ni förmånliga priser på digitala bildpaket enligt prisstegen som du hittar längre ner på denna sida.

Helt enkelt för att jag vet att det är de fysiska produkterna som kommer att bevaras och bara öka i värde framöver till skillnad mot det där usb-minnet i byrålådan.

Info

Inför fotograferingen

Bokning

Boka tidigt! Jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg så hör gärna av dig runt vecka 20 för störst chans att hitta en tid. En gravidfotografering görs oftast mellan vecka 25-35.

Vid bokning betalas en fotograferingskostnad på 1000 kr och avtal skrivs under digitalt.

Studion

Studion ligger i källarplan i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen en bit utanför Göteborg. Här finns möjlighet att fotografera i min sänghörna med tegelvägg, i en enklare vit setup samt motljusbilder mot vita skira gardiner.

Du välkomnas in vid huvuentrén och vi tar sedan trappan tillsammans ner i källaren.

Läs mer om studion här.

Sessionen

Fotograferingen tar 60 minuter och det finns möjlighet att prova kläder framför helkroppspegeln. Du guidas igenom fotograferingen och poserna så att det känns avslappnat och bekvämt.

Fokus ligger på dig och din känsla för ditt barn och att du ska få bilder som framhäver dina fina former och får dig att känna dig stark och vacker.

Arbetssätt

Du välkomnas till min studio som ligger i en villa i Sävedalen. Vi börjar med att prova kläder och väljer ut dina två ombyten och pratar lite om hur fotograferingen kommer att gå till.

Jag guidar dig igenom hela fotograferingen med poseringar som känns naturliga men också ger lite power till bilderna. Hela tiden får du små enkla direktiv om var du kan hålla händer och fästa blicken så att du alltid vet vad du ska göra.⁠

Tidigare barn och partner är välkomna att vara med på några bilder. Men jag rekommenderar inte att komma själv med syskon då det blir för svårt att fokusera på fotograferingen.

Färger & kläder

Min bildstil går i bohemiska, varma och jordnära toner. Därför rekommenderar jag kläder som går i rostrött, grönt, marinblått, vitt, creme, beige, senapsgult och liknande. Jag lånar ut klänningar och kjolar men du får gärna ta med ett eget finare underklädesset.

Se min kundgarderob nedan.

Välja produkter

Efter fotograferingen tar vi lite tid till att gå igenom de olika produkter ni kan välja på. Jag har en mängd noga utvalda ramprover, exempelinramningar och album för er att känna och klämma på.

Hittar ni några favoritramar redan här så skriver jag upp dem så att vi vet vilka vi ska välja bland sen när ni får se bilderna i ert galleri.

Kund-garderob

Rustika jordnära kläder

Jag erbjuder ett 10-tal olika gravidklänningar och kjolar som kan användas på olika sätt och passar många olika storlekar. Att låna kläder gör att du slipper fundera över kläder när du kommer till mig. Flera av klänningarna, kjolarna och topparna syr jag själv för att kunna erbjuda unika kläder. Inför din fotografering går vi igenom vilka kläder som kommer passa dig bäst.

Info

Efter fotograferingen

urvalsgalleri

Ca en vecka efter fotograferingen får ni ett mail med ert urvalsgalleri där ni väljer vilka bilder och produkter ni önskar. Dessa bilder är endast lätt redigerade och inte den färdiga bilden.

När ni valt bilder skickas slutfakturan och när den är betald kommer era bilder redigeras in i min bildstil.

slutprodukt

Ni får era valda digitala bilder högupplöst för egen framkallning och en mindre storlek anpassad för webben. Dessa skickas digitalt och levereras på ett fint usb-minne.

Eventuella produkter hämtas hemma hos mig i Guldheden, Göteborg eller i studion i Partille.

Leveranstid

När betalningen har kommit in börjar jag jobba med det sista på era bilder. Följande tider avser veckor efter slutbetalning.

Digitala bilder: 4 veckor.
Produkter: 6 veckor.

FAQ

Några vanliga frågor
När ska vi boka in vår fotografering?

Det är väldigt individuellt när man vill bli fotograferad men de flesta fotograferar magen runt vecka 25–35 då den vuxit till sig ordentligt. Det viktigaste är att du mår bra så du kan glädjas åt en härlig stund i vackra klänningar.

Var ligger studion?

Studion hittas i källarplanet i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. Två separata rum, ett för studion och ett där ni kan kika på produkter. Studion är fylld med allt som behövs under er fotografering. Läs mer om studion här.

Jag är rädd att det ska kännas obekvämt framför kameran

Det har jag full förståelse för men du ska veta att nästan inga av mina kunder är vana framför kameran. Jag har mina knep för att det ska kännas lättsamt, mysigt och naturligt. Jag guidar dig hela tiden, ger små direktiv, visar de olika poserna med min egen kropp så att inget ska kännas konstigt. Men framför allt är jag en väldig mysig och lugn person. Så det här kommer du fixa galant!

Fotar du med blixt?

Nej, jag fotograferar med fasta dagsljuslampor eftersom jag tycker att det ger en mysigare miljö än blinkande blixtar.

Får syskon och partner följa med på fotograferingen?

Syskon och partner är välkomna att vara med på några enstaka bilder och får sedan gärna vara i det angränsande rummet medan vi fotograferar dig. Jag rekommenderar inte att komma ensam med tidigare barn då det blir för svårt att fokusera på fotograferingen.

Vad ska vi ha på oss?

För att du ska slippa köpa in dyra kläder till din fotografering erbjuder jag utlån av fina klänningar, kjolar och kimonos. Min kundgarderob kan du se här. Jag ger också mycket tips på vad din partner kan ha för kläder så att ni matchar. Jag rekommenderar dock att ta med ett eget ombyte med lite finare underkläder. De matchas fint med en kimono eller tröja till. 

Jag är inte bekväm med att visa magen?

Önskar du fotografera enbart med täckt mage gör vi självklart det. Men skulle du ändå vilja utmana dig själv till bar mage så kan jag lova att det kommer bli fantastiska bilder som du kommer att vara stolt över!

Vad behöver vi tänka på innan fotograferingen?

Ca en vecka innan er fotografering får ni ytterligare info med en checklista som ni kan stämma av med samt att vi diskuterar klädval.

Din investering

Fotograferingskostnad på 1.000 kr betalas vid bokning.

För mig är det viktigt att ni efter er fotografering får med er något mer än digitala bilder som blir liggande på ett usb-minne.

Därför har jag valt att jobba med produkter av högsta kvalité och erbjuder ett fantastiskt fint album i naturligt raw linne med tjocka, exklusiva sidor och matchande box med träram. Samt fantastiska tavlor där ni har möjlighet att välja en ram som passar ert hem.

För att uppmuntra er till att investera i fysiska produkter kan ni få bonusbelopp enligt prisstegen nedan som ni sedan kan använda till valfritt digitalt bildpaket.

Prisstege

Köp fysiska produkter
för detta belopp:
Få följande belopp att
använda till digitala bilder:
5.000 kr 500 kr
10.000 kr 1.000 kr
15.000 kr 1.500 kr
20.000 kr 2.000 kr

Exempel: Ni köper 2 st 30×40 cm tavlor i prisgrupp 2 för 5.200 kr. Enligt prisstegen erhålls 500 kr att dra av från valfritt digitalt bildpaket. Ni får då exempelvis 5 st digitala för 3.000 kr istället för ordinarie pris på 3.500 kr.

Inramade tavlor

Prisgrupp
24 x 30
30 x 40
40 x 50
50 x 70
1 1.900 kr 2.300 kr 2.800 kr 3.400 kr
2 2.200 kr 2.600 kr 3.100 kr 3.800 kr
3 2.600 kr 3.000 kr 3.600 kr 4.300 kr
4 2.800 kr 3.200 kr 3.800 kr 4.600 kr
5 3.100 kr 3.600 kr 4.300 kr 5.100 kr
Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.000 kr. 
Prisgrupp
24 x 30
30 x 40
1 1.900 kr 2.300 kr
2 2.200 kr 2.600 kr
3 2.600 kr 3.000 kr
4 2.800 kr 3.200 kr
5 3.100 kr 3.600 kr
Prisgrupp
40 x 50
50 x 70
1 2.800 kr 3.400 kr
2 3.100 kr 3.800 kr
3 3.600 kr 4.300 kr
4 3.800 kr 4.600 kr
5 4.300 kr 5.100 kr

Album 

30×20 cm – 6.000 kr

Linneomslag med matchande box, 16 sidor med plats för 20 bilder

Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.000 kr. 

Digitala bildpaket

5 bilder – 3.500 kr

10 bilder – 5.000 kr

20 bilder – 7.000 kr

35 bilder – 9.000 kr

Alla priser tillkommer utöver fotograferingskostnaden på 1.000 kr. Digitala bilder levereras på ett fint usb-minne i trä.

Din investering

Bevara bilderna i fysiska produkter av högsta kvalité

För mig är det viktigt att ni efter er fotografering får med er något mer än digitala bilder som blir liggande på ett usb-minne.

Därför har jag valt att jobba med produkter av högsta kvalité och erbjuder ett fantastiskt fint album i naturligt raw linne med tjocka, exklusiva sidor och matchande box med träram. Samt fantastiska Fine Art printar. Under ert besök i studion får ni möjlighet att känna på albumet. Fetmarkerade priser på produkter gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket.

 

Fotograferings-kostnad

1000 kr (digitala bilder & produkter köps till separat)

 

Digitala bildpaket

5 bilder – 3.500 kr

10 bilder – 5.000 kr

20 bilder – 7.000 kr

35 bilder – 9.000 kr

 

Bildpaketen tillkommer utöver fotograferingskostnaden. Digitala bilder levereras på ett fint usb-minne i trä.

Album 

30×20 cm – 4.000 kr (ord. 7.500 kr)
Linneomslag med matchande box, 16 sidor med plats för 20 bilder

Fetmarkerade priser gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket. 

Fine art printar

30×40 cm – 1100 kr (ord. 3.100 kr)

20×30 cm (2 st) – 1200 kr (ord. 3.200 kr

40×60 cm – 1620 kr (ord. 3.620 kr)

50×70 cm – 1800 kr (ord. 3.800 kr)

Fetmarkerade priser gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket.