Image Alt

En mysigare nyföddfotografering

Välkomna hit!

Yay! Så roligt att ni funderar på att boka en nyföddfotografering med mig! Jag har specialiserat mig på nyfödda sedan början av 2018 och fotograferat över 50 nyfödda små bebisar. På den här sidan hittar ni mer information om vad ni kan förvänta er här hos mig, mitt arbetssätt och prislista.

Vill ni läsa mer om mig kan ni göra det här.

Info

Inför fotograferingen

Bokning

Boka redan under graviditeten så att jag kan hålla luckor i mitt schema runt ert bf, jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg. En nyföddfotografering sker när er bebis är ca 1–2 veckor gammal.

Vid bokning betalas en fotograferingskostnad på 1500 kr och avtal skrivs under digitalt.

När bebis sen kommit hör ni av er till mig direkt och vi bokar in ett datum ca 1–2 veckor efter förlossningen.

Studion

Studion hittas i källarplanet i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. Två separata rum, ett för studion och ett där ni får mysa ner er i min soffahörna och kika på produkter. Studion är fylld med allt som behövs under er nyföddfotografering.

Ni välkomnas in vid huvudentrén och vi tar sedan trappan tillsammans ner i källaren.

Läs mer om studion här.

Sessionen

Fotograferingen tar 2–3 timmar och startar med att bebis får mat i studion. Därefter kommer hen att hanteras av mig under sessionen och jag kommer att posera bebis i era händer samt fotografera bilder på bara bebis.

Under tiden jag tar enskilda bilder på bebis får ni tid att ta det lugnt med lite kaffe och fika. Vid vissa poser kan jag behöva hjälp att övervaka men då säger jag till.

Arbetsflöde

En session kan se ganska olika ut då den anpassas helt efter bebis men består alltid av olika wrappade enskilda bilder på bebis i rekvisita och mot mjuka tygbakgrunder samt bilder med er alla tillsammans i min lifestyle-hörna.

Är bebis inte trött fotar vi vakna bilder medan hen bränner lite energi tills sömnen infaller.

Färger

När bebis kommit efterfrågas färgönskemål från er. Vid varje session ingår en eller flera scener i neutrala toner som creme, beige och brunt som matchar bra med andra färger så att bilderna passar bra bredvid varandra på era väggar.

Men jag har också andra fina färger som gammelrosa, mörkgrönt, rostrött och senapsgult.

Studion stylas sen i ordning unikt för er med era önskemål i åtanke. 5–6 olika scener/poser brukar det bli inklusive föräldrabilder.

Kund-garderob

Rustika jordnära toner

Jag erbjuder ett 10-tal olika klänningar och kjolar som kan användas på olika sätt och passar många olika storlekar. Att låna klänningar gör att du slipper fundera över kläder när du kommer till mig. Flera av klänningarna, kjolarna och topparna syr jag själv för att kunna erbjuda unika kläder. Inför din fotografering går vi igenom vilka kläder som kommer passa dig bäst.

Info

Efter fotograferingen

urvalsgalleri

Ca en vecka efter fotograferingen får ni ett mail med ert urvalsgalleri där ni väljer vilka bilder och produkter ni önskar. Dessa bilder är endast lätt redigerade och inte den färdiga bilden.

När ni valt bilder skickas slutfakturan och när den är betald kommer era bilder redigeras in i min bildstil.

slutprodukt

Ni får era valda digitala bilder högupplöst för egen framkallning och en mindre storlek anpassad för webben. Dessa skickas digitalt och levereras på ett fint usb-minne.

Eventuella produkter hämtas hemma hos mig i Guldheden, Göteborg.

Leveranstid

När betalningen har kommit in börjar jag jobba med det sista på era bilder. Följande tider avser veckor efter slutbetalning.

Digitala bilder: 4 veckor.
Usb & Fine Art printar: 5–6 veckor.
Album: 6–7 veckor.

FAQ

Några vanliga frågor
När ska vi boka in vår fotografering?

Boka redan under graviditeten så att jag kan hålla luckor i mitt schema runt ert bf, jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg.

Var ligger studion?

Studion hittas i källarplanet i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. Två separata rum, ett för studion och ett där ni får mysa ner er i min soffahörna och kika på produkter. Studion är fylld med allt som behövs under er nyföddfotografering. Läs mer om studion här.

Fotograferar du med blixt?

Nej, jag fotograferar med fasta dagsljuslampor eftersom jag tycker att det ger en mysigare miljö än blinkande blixtar.

Är du utbildad?

Jag har utbildat mig hos flera nyföddfotografer både online och på workshops så du kan vara säker på att säkerheten alltid kommer först när jag hanterar er bebis.

Hur gammal bör bebisen vara under fotograferingen?

Jag brukar försöka boka in en tid 1–2 veckor efter förlossningen. Då sover bebisen mycket och är fortfarande väldigt mjuk i kroppen. Är din bebis 3–8 veckor gammal kör vi en nyföddinspirerad session. Samma fina rekvisita men ofta lite mer vaket och inlindat samt mindre poserat. Är din bebis äldre än två månader kika istället in här på bebisfotografering.

Hur lång tid tar fotograferingen?

En nyföddfotografering tar 2–3 timmar och det finns tid för amning, bilder tillsammans och enskilda bilder på bebisen.

Vad gör vi om det sker olyckor på filtarna?

Jag fotograferar oftast i blöja men skulle vi ta några nakenbilder är det helt naturligt om det sker små olyckor. Jag är van vid detta, ibland går det att dölja och ibland byter vi tyg.

Vad behöver vi tänka på innan fotograferingen?

Ca en vecka innan ert BF får ni ytterligare info om fotograferingen med en checklista som ni kan stämma av med samt att vi diskuterar färgönskemål. Det enda ni behöver tänka på innan dess är att höra av er om bebis blir tidig.

Din investering

Bevara bilderna i fysiska produkter av högsta kvalité

För mig är det viktigt att ni efter er fotografering får med er något mer än digitala bilder som blir liggande på ett usb-minne.

Därför har jag valt att jobba med produkter av högsta kvalité och erbjuder ett fantastiskt fint album i naturligt raw linne med tjocka, exklusiva sidor och matchande box med träram. Samt fantastiska Fine Art printar. Under ert besök i studion får ni möjlighet att känna på albumet. Fetmarkerade priser på produkter gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket.

 

Fotograferings-kostnad

1.500 kr (digitala bilder & produkter köps till separat)

 

Digitala bildpaket

5 bilder – 3.500 kr

10 bilder – 5.000 kr

20 bilder – 7.000 kr

35 bilder – 9.000 kr

 

Bildpaketen tillkommer utöver fotograferingskostnaden. Digitala bilder levereras på ett fint usb-minne i trä.

Album 

30×20 cm – 4.000 kr (ord. 7.500 kr)
Linneomslag med matchande box, 16 sidor med plats för 20 bilder

Fetmarkerade priser gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket. 

 

Fine art printar

30×40 cm – 1100 kr (ord. 3.100 kr)

20×30 cm (2 st) – 1200 kr (ord. 3.200 kr

40×60 cm – 1620 kr (ord. 3.620 kr)

50×70 cm – 1800 kr (ord. 3.800 kr)

Fetmarkerade priser gäller vid köp av valfritt digitalt bildpaket.

Följ mig på Instagram

@fotograflindalundquist