En mysigare gravidfotografering

Välkommen hit!

Yay! Så roligt att ni funderar på att boka en gravidfotografering med mig! Jag har specialiserat mig på gravida sedan slutet av 2017 och fotograferat massor av fina par sedan dess. På den här sidan hittar du mer information om vad du kan förvänta dig här hos mig, mitt arbetssätt och prislista.

Sociala medier

För att få en större känsla för vem jag är, kika in på min Instagram @fotograflindalundquist. I mina Stories kan du följa min dag, träffa min katt Miso och se lite behind the scenes-glimtar från fotograferingar.

På min Facebook-sida Fotograf Linda Lundquist delar jag med mig av fler bilder från fotograferingar.

Bokning

Boka tidigt! Jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg så hör gärna av dig runt vecka 20 för störst chans att hitta en tid. En gravidfotografering görs oftast mellan vecka 25-35.

Vid bokning betalas bokningsfakturan på 1500 kr och avtal skrivs under digitalt.

Fotoplatser

Jag fotograferar på några få utvalda platser i Göteborg/Mölndal där jag kan vet hur ljuset ligger de olika årstiderna.

Fotograferingen

Fotograferingen tar 1 timme och ni guidas igenom den så att det känns avslappnat, mysigt och naturligt.

Fokus ligger på er som par och er kärlek till varandra och ert barn men det tas även enskilda bilder på mamman och magen.

Kläder & färger

När fotograferingen närmar sig efterfrågas klädönskemål. Det finns ett gäng olika klänningar och kjolar till utlån och jag hjälper till med val av kläder som passar dig. Jag har kläder som passar både mindre och större magar.

Alla kläder går i bohemiska, jordnära toner som rostrött, grönt, marinblått, vitt och senapsgult.

När klänningar har valts hjälper jag till och guidar er till matchande kläder för din partner.

Arbetssätt

Vi möts ute på vår utvalda fotoplats. Vi provar klänningarna jag plockat med (2 ombyten ingår) och pratar lite om hur fotograferingen kommer att gå till.

Jag guidar er igenom hela fotograferingen med poseringar som känns naturliga för er och ger er små enkla direktiv om var ni kan hålla händer och fästa blicken. För är ni bekväma och har det mysigt så syns det i bilderna.⁠

Man kan säga att jag guidar er in i en mysig omfamning av varandra som också blir sjukt bra på bild!⁠

Tidigare barn får stanna hemma då denna fotografering lägger fokus på er som par.

Efter fotograferingen

Ca en vecka efter fotograferingen får ni ett mail med ert urvalsgalleri där ni väljer vilka bilder och produkter ni önskar. Dessa bilder är endast lätt redigerade och inte den helt färdiga bilden.

När ni valt bilder skickas slutfakturan och när den är betald kommer era bilder redigeras in i min bildstil och produkter beställas.

Digitala bilder

Ni får bilderna högupplöst för egen framkallning och en mindre storlek anpassad för webben. Dessa skickas digitalt alternativt på usb vid köp av 10 eller fler bilder.

Leveranstider

Digitala bilder: 2–3 veckor.
Usb & Fine Art printar: 3–4 veckor.
Album: 6–7 veckor.

Tiderna avser veckor efter slutbetalning.

Frågor & svar

När är en bra tid för en gravidfotografering?

Det är väldigt individuellt när man vill bli fotograferad men de flesta fotograferar magen runt vecka 25–35 då den vuxit till sig ordentligt. Det viktigaste är att du mår bra så du kan glädjas åt en härlig stund i vackra klänningar.

Får syskon följa med på fotograferingen?

Jag har valt att inte fotografera tidigare barn eftersom jag vill att du och din partner ska kunna fokusera helt på varandra och vara i nuet.

Vad ska jag ha på mig?

För att du ska slippa köpa in dyra kläder till din fotografering erbjuder jag utlån av fina klänningar och kjolar. Vilka kläder jag lånar ut nu kan du se här. Om något skulle behöva nålas in har jag med mig säkerhetsnålar för det. Självklart kan du ta med något eget till fotograferingen också.

Fotograferar du med blixt?

Nej, jag fotograferar med fasta dagsljuslampor eftersom jag tycker att det ger en mysigare miljö än blinkande blixtar.

Vad gör vi om det blir dåligt väder?

Bra ljus är viktigt för att skapa de riktigt speciella bilderna. Därför erbjuder jag fri ombokning om vi skulle känna att vädret inte lever upp till kraven för de bilder vi vill skapa. Jag är flexibel med att snabbt hitta en ny tid under vardagar.

Jag skulle vilja fotograferas under vintern, hur fungerar det?

Vad roligt! Jag erbjuder speciella värmepåsar som fästs under klänningarna och håller dig varm under fotograferingen. Jag är också noga med att vi tar många pauser där du får värma dig med en filt och om du vill tar jag med min supergoda varma choklad som vi kan dricka under en av pauserna.

Var fotar vi någonstans?

Jag utgår från Göteborg och fotograferar utomhus i mitt närområde på flera utvalda locations där jag kan säkerställa bästa möjliga ljus.

Vilken tid fotograferar vi?

Jag fotograferar oftast 1–3 timmar innan solnedgång beroende på platsen för fotograferingen. Vid denna tid är ljuset mjukt vilket gör sig väldigt bra på bild.

Jag är rädd att det ska kännas obekvämt framför kameran.

Det har jag full förståelse för men du ska veta att nästan inga av mina kunder är vana framför kameran. Jag har mina knep för att det ska kännas lättsamt, mysigt och naturligt. Ni kommer att få enkla små uppgifter att göra som att gå hand i hand och jag finns där hela tiden och guidar er. Det blir inga stela poser och “titta in i kameran och le” utan istället mycket rörelse och mys med varandra.

Vad behöver jag tänka på innan fotograferingen?

När det närmar sig er fotografering kommer ni att få en pdf av mig som i mer detalj går igenom fotograferingen och vad ni kan tänka på. Bland annat en liten checklista som ni kan stämma av med, lite om val av underkläder, smink m.m.

Din investering

Bokningsavgift (bilder ingår ej)
1500 kr

Bildpaket (utöver bok.avg.)
5 bilder – 3.500 kr
10 bilder* – 5.000 kr
20 bilder* – 7.000 kr
35 bilder* – 9.000 kr

Album (tillval utöver bildpaket)
16 sidor (ca 20–25 bilder) – 4.000 kr
Album kan ses i studion.

Minsta totalkostnad: 5.000 kr

* INGÅR: Vid val av 10 eller fler bilder levereras bilderna på ett fint usb-minne i trä tillsammans med en 30x40 cm Fine Art print!