En mysigare gravidfotografering i studio

Välkommen hit!

Yay! Så roligt att du funderar på att boka en gravidfotografering med mig! Jag har specialiserat mig på gravida sedan slutet av 2017 och fotograferat massor av fina blivande mammor sedan dess. På den här sidan hittar du mer information om vad du kan förvänta dig här hos mig, mitt arbetssätt och prislista.

Sociala medier

För att få en större känsla för vem jag är, kika in på min Instagram @fotograflindalundquist. I mina Stories kan du följa min dag, träffa min katt Miso och se lite behind the scenes-glimtar från fotograferingar.

På min Facebook-sida Fotograf Linda Lundquist delar jag med mig av fler bilder från fotograferingar.

Bokning

Boka tidigt! Jag är ofta bokad 1–2 månader i förväg så hör gärna av dig runt vecka 20 för störst chans att hitta en tid. En gravidfotografering görs oftast mellan vecka 25-35.

Vid bokning betalas bokningsfakturan på 1500 kr och avtal skrivs under digitalt.

Studion

Studion ligger i källarplan i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen en bit utanför Göteborg. Här finns möjlighet att fotografera i min sänghörna med tegelvägg, i en enklare vit setup samt motljusbilder mot vita skira gardiner.

Du välkomnas in vid huvuentrén och vi tar sedan trappan tillsammans ner i källaren.

Fotograferingen

Fotograferingen tar 60 minuter och det finns möjlighet att prova kläder framför helkroppspegeln. Du guidas igenom fotograferingen och poserna så att det känns avslappnat och bekvämt.

Fokus ligger på dig och din känsla för ditt barn och att du ska få bilder som framhäver dina fina former och får dig att känna dig stark och vacker.

Danka – highlightfilm

En liten film från innan studion stylades om med tegelvägg.

”Men Gud! Du är ju sjukt bra på det du gör, bilderna är jättefina verkligen! Det var verkligen en upplevelse och det var mycket lättare än jag tänkt mig. Var lite orolig att det skulle var stelt, jobbigt och svårt men det var inte alls som jag trodde.” – Danka

Kläder & färger

När fotograferingen närmar sig efterfrågas klädönskemål och jag ger tips på vad för typ av underkläder som blir fina. Det finns ett gäng olika klänningar och kjolar till utlån och jag hjälper till med val av kläder som passar dig. Jag har kläder som passar både mindre och större magar. Här hittar du min gravidgarderob.

Alla kläder går i bohemiska, jordnära toner som rostrött, grönt, marinblått, vitt och senapsgult.

Självklart hjälper jag även till och guidar er till matchande kläder för din partner om hen ska vara med på någon bild.

Arbetssätt

Du välkomnas till min studio som ligger i en villa i Sävedalen. Vi börjar med att prova kläder och väljer ut dina två ombyten och pratar lite om hur fotograferingen kommer att gå till.

Jag guidar dig igenom hela fotograferingen med poseringar som känns naturliga men också ger lite power till bilderna. Hela tiden får du små enkla direktiv om var du kan hålla händer och fästa blicken så att du alltid vet vad du ska göra.⁠

Tidigare barn får stanna hemma då denna fotografering lägger fokus på dig men partner är välkommen på några bilder.

Efter fotograferingen

Ca en vecka efter fotograferingen får ni ett mail med ert urvalsgalleri där ni väljer vilka bilder och produkter ni önskar. Dessa bilder är endast lätt redigerade och inte den helt färdiga bilden.

När ni valt bilder skickas slutfakturan och när den är betald kommer era bilder redigeras in i min bildstil och produkter beställas.

Digitala bilder

Ni får bilderna högupplöst för egen framkallning och en mindre storlek anpassad för webben. Dessa skickas digitalt alternativt på usb vid köp av 10 eller fler bilder.

Leveranstider

Digitala bilder: 4 veckor.
Usb & Fine Art printar: 4–5 veckor.
Album: 5–6 veckor.

Tiderna avser veckor efter slutbetalning.

Frågor & svar

När är en bra tid för en gravidfotografering?

Det är väldigt individuellt när man vill bli fotograferad men de flesta fotograferar magen runt vecka 25–35 då den vuxit till sig ordentligt.

Var har du din studio?

Studion hittas i en villa på Renvägen 22 i Sävedalen. En trappa ner i källaren finns två separata rum, en soffhörna att mysa i samt själva studiorummet.

Jag är rädd att det ska kännas obekvämt framför kameran

Det har jag full förståelse för men du ska veta att nästan inga av mina kunder är vana framför kameran. Jag har mina knep för att det ska kännas lättsamt, mysigt och naturligt. Jag guidar dig hela tiden, ger små direktiv, visar de olika poserna med min egen kropp så att inget ska kännas konstigt. Men framför allt är jag en väldig mysig och lugn person. 😉 Så det här kommer du fixa galant!

Vad ska jag ha på mig?

Jag rekommenderar att ta med ett eget ombyte med lite finare underkläder. De matchas fint med en kimono eller tröja till.

Jag erbjuder även utlån av fina klänningar, kjolar och nån enstaka kimono som du kan hitta här.

Får syskon och partner följa med?

Denna tid är till specifikt för dig och för att vi ska kunna fokusera på dig och barnet du bär i magen önskar jag att tidigare barn stannar hemma.

Din partner är välkommen att vara med på några bilder.

Jag har bristningar och känner mig inte bekväm att visa magen?

Önskar du fotografera enbart med täckt mage gör vi självklart det. Men skulle du ändå vilja utmana dig själv till bar mage så kan jag lova att det kommer bli sjukt grymma bilder som du kommer att vara stolt över!

Skulle du önska kan jag även redigera bort bristningar och mindre hudförändringar.

Vad behöver jag tänka på innan fotograferingen?

Vid din bokningsförfrågan får du tillgång till en sida där jag går igenom allt om hur en fotografering går till innan, under och efter. Ca en vecka innan er fotografering får du också ytterligare info samt en liten checklista som du kan stämma av med. Allt för att du ska känna dig så förberedd som möjligt.

Din investering

Bokningsavgift (bilder ingår ej)
1000 kr

Bildpaket (utöver bok.avg.)
5 bilder – 3.500 kr
10 bilder* – 5.000 kr
20 bilder* – 7.000 kr
35 bilder* – 9.000 kr

Album (tillval utöver bildpaket)
16 sidor (ca 20–25 bilder) – 4.000 kr
Album kan ses i studion.

Minsta totalkostnad: 4.500 kr

* INGÅR: Vid val av 10 eller fler bilder levereras bilderna på ett fint usb-minne i trä tillsammans med en 30x40 cm Fine Art print!